Повільна ріка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повільна ріка
Slow River
Жанр наукова фантастика
Форма роман
Автор Нікола Гріффіт
Мова англійська
Опубліковано 1995
Країна  Велика Британія
Видавництво Дель Рей Букс
ISBN-10: 0-345-39165-9
Нагороди

«Повільна ріка» (англ. Slow River) — роман британської письменниці Ніколи Гріффіт в жанрі феміністичної наукової фантастики, вперше надрукований 1995 року. Лауреат премій Неб'юла за найкращий роман[1], а також Літературної премії Лямбда 1996 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Роман складається з трьох оповідних ліній. Перша у внутрішній хронології розповідає про Лор Ван Остерлінг, нащадка багатої та впливової родини, яку готують до отримання високої посади в індустрії генетично модифікованих бактерій. Водночас Лорі доводиться боротися з жорстокими членами сім'ї, які її ображають. У другому випадку Лору викрадають, а її сім'я відмовляється викупити її. Після спроби втечі вона починає заробляти на життя секс-шоу та ошукувати багатіїв у компанії жінки Спаннер, яка дає їй притулок.[2][3] У фіналі Лор розлучається зі Спаннером і працює на очисних спорудах, перш ніж врешті-решт протистояти своїй родині.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The Nebula Awards. Science Fiction and Fantasy Writers of America. Архів оригіналу за 28 серпня 2008. Процитовано 15 листопада 2008.
  2. а б Slow River. Kirkus Reviews. 1 August 1995. Процитовано 25 September 2022.
  3. Slow River by Nicola Griffith. PublishersWeekly.com. Процитовано 25 September 2022.