Пол Драйсон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пол Драйсон
Народився 5 березня 1960(1960-03-05) (64 роки)
Лондон, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Діяльність політик, автогонщик, підприємець
Alma mater Aston Universityd і Сент-Данстен-коледжd
Знання мов англійська
Посада Міністерство оборони Великої Британії, Міністерство підприємництва, інновацій і навичокd, Член Таємної ради Великої Британії[d] і член Палати лордів[d]
Партія Лейбористська партія

Високоповажний Пол Радд Драйсон, Барон Драйсон (англ. The Right Honourable Paul Rudd Drayson, Baron Drayson, 5 березня 1960 року) — британський політичний діяч (член Лейбористської партії), бізнесмен і гонщик-любитель.

Член Королівської інженерної академії наук[1] і Таємної ради Великої Британії. Обіймав посаду міністра науки в Міністерстві підприємництва, інновацій та ремесел Великої Британії до травня 2010 року, змінивши на цій посаді Іена Пірсона. У червні 2009 року він був призначений державним міністром з реформи стратегічних оборонних закупівель (англ. Minister of State for Strategic Defence Acquisition Reform) Міністерства оборони Великої Британії.

У 2010 році покинув всі посади в результаті поразки лейбористів на виборах до Парламенту і вирішив повністю присвятити себе своїй автоспортивній компанії Drayson Racing Technology. В даний час є головою і керуючим директором Drayson Technologies Ltd.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. List of Fellows. Архів оригіналу за 8 червня 2016. Процитовано 13 червня 2017.