Пол Парк

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пол Клейборн Парк
англ. Paul Claiborne Park
Ім'я при народженні Пол Клейборн Парк
Народився 1 жовтня 1954(1954-10-01) (69 років)
Норт-Адамс, штат Массачусетс, США
Громадянство США США
Національність американець
Діяльність письменник
Alma mater Гемпширський коледж
Заклад Коледж Вільямсаd
Мова творів англійська
Роки активності з 1987
Жанр наукова фантастика, фентезі
Magnum opus Трилогія «Принцеса Руманії»
Сайт: Офіційний сайт

Пол Клейборн Парк (англ. Paul Claiborne Park; нар. 1 жовтня 1954, Норт-Адамс, Массачусетс[1]) — американський письменник-фантаст та автор фентезі. Читає курс науково-фантастичної літератури у Коледжі Вільямса[2].

Біографія[ред. | ред. код]

Пол Клейборн Парк народився 1 жовтня 1954 року в Норт-Адамсі, штат Массачусетс. Він вчився в Гемпширському коледжі в Амгерсті та працював у Нью-Йорку на різних роботах помічником членів міської ради, будівником, менеджером оздоровчого клубу та в рекламній агенції, у той час, коли він працював над художньою літературою.[1]

Кар'єра[ред. | ред. код]

Пол Парк з'явився на сцені американської наукової фантастики в 1987 році та швидко зарекомендував себе як письменник часто похмурої літературної наукової фантастики.

Перша робота Парка була трилогія «Зоряного моста», дія якої розгортається у світі, де сезони тривають кілька поколінь, що нагадує трилогію Браяна Олдіса «Гелліконія». Його романи, що отримали визнання в майбутньому, були про чужі світи («Колестія»), про релігію («Три Мері»), про теософію («Євангеліє від Коракса»), про магічні світи (трилогія «Принцеса Руманії») та інші теми.

Публікував твори в Omni Magazine, Interzone та в інших часописах. 2010 року його оповідання «Постійність пам'яті або Простір на продаж» було номіновано на премію Всесвітня премія фентезі[3], а його новела «Примари танцюють помаранчевий танок» була номінована на премію «Неб'юла»[4].

Нагороди[ред. | ред. код]

Бібліографія[ред. | ред. код]

Романи[ред. | ред. код]

Оповідання[ред. | ред. код]

Збірки[ред. | ред. код]

Історії[ред. | ред. код]

Назва Рік Перша публікація У збірках Примітки
«Мандрівники не повертаються» (англ. No traveller returns) 2004 Парк, Пол (2004). «Мандрівники не повертаються». Гаррогейт: PS Publishing. Роман
«Примари танцюють помаранчевий танок» (англ. Ghosts doing the Orange Dance) 2010 Парк, Пол. (Січень-лютий 2010). «Примари танцюють помаранчевий танок». F&SF 118 (1, 2): 98 — 166. Парк, Пол (2013). «Примари танцюють помаранчевий танок». Гаррогейт: PS Publishing. Роман

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Paul Park: Metafictional Demons. Locus. 1 жовтня 2014.
  2. Paul Park: Roumania Quartet nominated for award. Коледж Вільямса. Процитовано 30 вересня 2014.
  3. а б World Fantasy Convention (2010). 2010 World Fantasy Award Winners & Nominees (англ.). Архів оригіналу за 27 жовтня 2012. Процитовано 4 лютого 2011.
  4. а б "SFWA announces the 2010 Nebula Award Nominees". Асоціація авторів наукової фантастики та фентезі Америки. 2010.

Посилання[ред. | ред. код]

Інтерв'ю[ред. | ред. код]