Портал:Географія/Вибране зображення/Пропозиції

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ця сторінка призначена для пропозицій вибраних ілюстрацій до галерей на головній сторінці Географічного порталу в блоках «Вибране зображення», «Вибрана карта», «Вибраний супутниковий знімок». Для оновлення галереї потрібно 10 чудових відібраних фото, малюнків, схем, анімацій, що ілюструють процеси в географічній оболонці, або окремі її об'єкти, компоненти, пам'ятки природи. Пропоновані зображення можуть відповідати не лише високим естетичним критеріям, але й мати важливий пізнавальний елемент, наглядний опис того, чи іншого природного явища, об'єкта. Зображення можуть групуватись за певною тематикою, найчастіше такою, що присвячена якомусь тематичному тижневі.

Рекомендації[ред. код]

Пропонуючи зображення на сторінку, переконайтесь що воно додано й до відповідних статей в українському розділі Вікіпедії.

До зображення варто залишити підпис, який міститиме наступні відомості:

  • найменування зображеного об'єкта;
  • географічну прив'язку, країну розташування;
  • автора (для репродукцій);
  • рік (за потреби);
  • дата знімку (для одномоментних подій, або коли важливо вказати на сезон).

При розстановці посилань в підписі корисно ставити посилання на кожний з таких елементів опису. Наявність «червоних» посилань в підписі допустимо, не потрібно їх уникати і робити посилання на більш загальні поняття і явища, ніж передбачає підпис зображення.

При відборі географічних карт і планів, важливим критерієм може слугувати крупний масштаб, якісне векторне зображення території, підписи українською мовою на об'єктах поза межами України, історична цінність карти, її унікальність в підході до зображення певної території. Ви можете також власноруч перекласти якісну векторну карту з Вікісховища українською, користуючись останніми виданнями ДНВП Картографія, і запропонувати таку карту до вибраних.

Не пропонуйте щось сфотографувати, або проілюструвати якусь статтю — все у ваших руках. Портал лише відзеркалює наявну ситуацію на сторінках Вікіпедії.

Джерела[ред. код]

Особливо важливо приділяти увагу до проєктів Вибране зображення дня на головній, де ілюстрації вже відібрані, відповідають усім ліцензійним вимогам. Іншим важливим джерелом, можуть слугувати ілюстрації зі статей проєктів Вибраних і Добрих статей. Тут можна звернути увагу на відповідні посилання в статтях на Вікісховищі, де з часом можуть з'являтись чудові ілюстрації, які ще не використані саме в нашому мовному розділі.

Кандидати[ред. код]

Невеличке евтрофіковане озерце посеред лісу, повіт Вирумаа, Естонія
Терасування схилів сільгоспугідь з малим похилом в Айові, США
Blue Marble

Примітки[ред. код]