Портал:Міфологія/Новини/Архів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Усіх охочих запрошуємо долучитися до покращення статей про міфологію. Особливо в категорії Епоніми, статті якої в більшості дуже короткі та малоілюстровані.

Від часу заснування порталу і проєкту було значно вдосконалено ряд статей про теорію міфу (міф, міфологія, мономіф та ін.), ключові міфи та персонажів античної міфології (Геракл, Аргонавти, титани, кіклопи). Суттєво розширено міфологічні описи богів давньогрецького і давньоримського пантеону. Було розписано сюжет Вергілієвої «Енеїди» та розширено ряд статей з античної філософії, які мають опосередкований стосунок до міфології. Загалом, прокляття «скам'яніння» зі статей про міфологію УкрВікі врешті спадає.

В планах на 2018 рік — продовжити вдосконалити статті з давньоримської, єгипетської та скандинавської і слов'янської міфології.

--

Продовжується наповнення Вікіпедії новими статтями з міфології та вдосконалення наявних. Особливої уваги заслуговують статті в категорії Епоніми, та статті зі слов'янської міфології.

За 2018 рік було вдосконалено чимало статей з античної міфології та видно позитивну динаміку зростання їх відвідуваності. Українська Вікіпедія не відстає від тенденцій осмислення міфу як важливої складової не лише давньої, а й сучасної культури. В планах на 2019 рік — поглибити опис філософських аспектів міфу, продовжити вдосконалити статті з давньоримської, єгипетської та скандинавської і слов'янської міфологій.

--

За 2020 рік було суттєво вдосконалено низку статей міфології авраамічних релігій. Наприклад, Адам, Рай, Пекло. Також створено деякі статті, що існують багатьма іншими мовами. Наприклад, Аґарта.

Як і раніше, потребують уваги статті в категорії Епоніми, статті з давньоримської, єгипетської, скандинавської, японської та слов'янської міфологій.

Від початку 2021 року почато доповнення та впорядкування статей зі слов'янської міфології, зокрема про свята зі стародавньою міфологічною основою. В пріоритеті їхнє всебічне висвітлення та посилання на авторитетні наукові праці.

Важливий напрям подальшої роботи — це боротьба з авторськими вигадками, що видаються за дослідження української міфології.

Як і раніше, потребують уваги статті в категорії Епоніми, статті з давньоримської, єгипетської, скандинавської, японської та слов'янської міфологій.