Портал:Собаки/Новини/Архів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Мешканець австралійського міста Тувумба Джозеф Гуізо одружився зі своєю собакою – п'ятирічним лабрадором на прізвисько Хані[1].


Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін отримав в подарунок цуценя. Собаку Путіну подарував його болгарський колега Бойко Борисов після переговорів у Софії[2].


Влада Шанхая підготувала законопроєкт, згідно з яким сім'ям буде заборонено тримати вдома більше однієї собаки[3].


У Китаї відкрився щорічний конкурс краси серед собак China Pet Fair у провінції Хубей в центрі країни[4].


На Вінниччині знайшли останки останнього мешканця села Вікторівка під Козятином, 62-річного Валерія Борецького[5].

Хаскі на прізвисько Мишка і її господарі записали музичну композицію, яка за два тижні зібрала на YouTube більше мільйона переглядів[6].


Швейцарець заповів дев'ять мільйонів франків (близько 9,5 мільйонів доларів) Водуазській асоціації захисту тварин. Члени організації приголомшені — ніколи раніше вони не отримували такого дару[7].


У китайському місті Чжумадянь, в провінції Хенань, мешкає незвичайний собака — мініатюрний пінчер на прізвисько Лу Лу, який пересувається виключно на задніх лапах. У вільних передніх лапах пінчер носить мініатюрну сумочку у вигляді ведмедика[8].


У Краснодарі, що в Росії, два пітбультер'єри накинулися на 85-річну пенсіонерку і за лічені хвилини ледь не роздерли її.

Свідок події негайно викликала міліцію, однак співробітникам правоохоронних органів не вдалося відігнати собак від жінки. Щоб врятувати її, міліціонери застрелили пітбультер'єрів. Старенька була госпіталізована у вкрай важкому стані[9].


Японець звів для свого домашнього улюбленця точну копію японського Замку лебедя, побудованого в 1594 році.

Мешканець японського міста Хамамацу збудував для свого собаки будку-замок. Житло для пса на прізвисько Нанамі є точною копією японського Замку Мацумото, або Замку лебедя, побудованого в 1594 році.

Всього в замку для Нанамі три кімнати — «вітальня», де собака може лежати і спостерігати за подіями на вулиці, прохолодна кімната з піском, де тварина може проводити спекотні дні, а також далека маленька кімната для укриття від грози і дощу.

На зведення замку для Нанамі у господаря пса пішло близько шести місяців. Спорудження незвичайної буди, висота якої становить близько двох з половиною метрів, обійшлося японцеві в 50 тисяч ієн (трохи менше 600 доларів).

Незвичайне житло для собак можна не тільки побудувати самостійно, як це зробив господар Нанамі, а й замовити у фахівця.

Так, наприклад, проєктуванням будок для псів займається американський дизайнер Мішель Поллак. Кілька місяців тому вона виконала замовлення господарів йоркширського тер'єра, які побажали поселити свого вихованця в будку — копію середньовічного замку. Замовлення обійшлося у суму близько 20 тисяч доларів.


  • Нью-Йорк, 15 вересня 2010.

Метровий дог на прізвисько Гігантський Джордж важить більше 100 кг, а 10-сантиметрова чихуахуа Бу-Бу — лише 600 грамів.

Найбільший і найменший собака світу познайомилися на зустрічі рекордсменів, що пройшла 15 вересня у Центральному парку Нью-Йорка.

Дог на прізвисько Гігантський Джордж має зріст трохи більше метра, а мініатюрний чихуахуа Бу-Бу — усього лише 10 сантиметрів. Такі дві різні собаки познайомилися завдяки тому, що потрапили до Книги рекордів Гіннеса.

Щоб Бу-Бу змогла обнюхатися з Джорджем, її довелося піднімати на п'єдестал, зроблений з книг.

«Джордж дійсно розумний, але думаю, що навіть йому знадобилося кілька хвилин, щоб зрозуміти, що Бу-Бу — теж собака», — сказав його власник Дейв Насер.

Дог важить 111 кілограмів і з'їдає на тиждень близько 50 кілограмів харчів. Гігантський Дордж навіть більший за найменшу людину світу. (Зріст колумбійця Едварда Ніно Ернандеса — 70 сантиметрів, а вага — 10 кілограмів).

На противагу, 4-річна Бу-Бу важить всього лише 600 грамів — менше, ніж шматочок нью-йоркської піци. Вона рекордсмен серед собак з 2007 року.


  • Крим, 22 серпня 2010.

Німецька вівчарка Державної служби охорони на прізвисько Хельма отримала офіційну міліцейську відзнаку: тільки за цей рік вона допомогла розкрити близько 10 тяжких злочинів.

В Україні вперше нагородили офіційною міліцейською відзнакою собаку. Нагрудний знак МВС отримала німецька вівчарка Державної служби охорони на прізвисько Хельма. Тільки за цей рік Хельма допомогла співробітникам кримської міліції розкрити близько десяти тяжких злочинів. Зокрема, в червні на трасі Сімферополь — Ялта в районі селища Краснокам'янка на пішохідному переході невідомий мотоцикліст збив 13-річну дівчинку. Водій втік, кинувши на місці події мотоцикл, рукавички і шолом. На мотоциклі не було номерів, тому встановити особу водія правоохоронці не могли. Знайти злочинця можна було тільки за запахом речових доказів. Тоді Хельма пройшла більше чотирьох кілометрів і привела міліцію до дому злочинця. Командир батальйону Ялтинського міськвідділу охорони Святослав Руткевич зазначив, що великі успіхи собаки — заслуга кінолога, «він для Хельми, як батько рідний». Інструктор вівчарки Микола Гунько, окрім Хельми, ростить і тренує її підростаюче потомство. Тільки в Ялті служать шестеро «дітей» вівчарки, ще четверо — в ДСО Феодосії, Євпаторії та Сімферополя.

Виноски[ред. код]

  1. Молодий австралієць одружився зі своєю собакою (укр.)
  2. Путіну подарували цуценя болгарської породи (укр.)
  3. У Шанхаї введуть закон "одна сім'я - одна собака" (укр.).
  4. У Китаї роблять із собак "панд" і розфарбовують пуделів (укр.).
  5. Останнього жителя села у Вінницькій області з'їли собаки (укр.).
  6. Собака записала хіт за допомогою ефекту Auto-Tune (укр.).
  7. Асоціальний швейцарець заповів дев'ять мільйонів франків бездомним тваринам (укр.).
  8. Китайський собака навчився ходити як людина (укр.).
  9. Пітбультер’єри за лічені хвилини розтерзали 85-річну пенсіонерку (укр.).