Портал:Український спорт/Спортивні споруди України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Дніпро-Арена» — стадіон у місті Дніпропетровськ. Місткість: 31 003 глядачів. Бюджет: 65 млн. євро. Строки будівництва: початок — квітень 2005, завершення — вересень 2008. Відкритий — 14 вересня 2008. Є домашнім стадіоном ФК «Дніпро».


На місці сучасного стадіону за часів Катеринославу було розташоване міське кладовище. Тут у кінці вулиці Воскресенська (сучасна Леніна) існувала Свято-Воскресенська церква. Церква була зруйнована комуністами. Тільки старовинна арка ще існувала у радянські часи. 1940 року тут було побудовано стадіон, де грала команда «Сталь». З побудовою ПМЗ у 1967 року стадіону «Метеор» на 35 тис. глядачів матчі на стадіоні «Металург» поступово припинилися до 1978 року.

Арена в Дніпропетровську стала першою в Україні стадіоном-новобудовою до Євро-2012. Її повинні були здати ще в серпні 2007 року, проте дата відкриття неодноразово переносилася. Генеральний замовник та спонсор об'єкта — футбольний клуб «Дніпро», який очолює бізнесмен Ігор Коломойський. Головний архітектор стадіону — Юрій Серьогін (Київ). Генеральний підрядник — Хохтіф (Німеччина)..::::::::::::::::читати далі