Портал:Фантастика жахів/Книги у жанрі фантастики жахів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Американські боги» (англ. American Gods) — четвертий прозовий роман Ніла Ґеймана, якому передували «Добрі знамення» (у співавторстві з Террі Претчеттом, 1990), «Задвер'я» (1996) і «Зоряний пил» (1998). Деякі теми, порушені в романі, були раніше підняті в графічних романах циклу «Піщана людина».

У романі «Американські боги» поєднуються елементи американської культури, фентезі та різні переплетіння давньої та сучасної міфології, базується на образі загадкового і мовчазного головного героя на ім'я Тінь (англ. Shadow). Видана в 2001 році, вже в 2002 році книга отримала премію Г'юго за найкращий роман, премію Неб'юла за кращий роман і премію імені Брема Стокера. Також у 2002 роман був номінований на премію Британської асоціації наукових фантастів.

У той час як Ґейман писав «Американських богів», видавці створили рекламний вебсайт з мережевим щоденником, в якому автор щодня розповідав про процес написання (а також редагування, видання та реклами) роману. Після виходу роману вебсайт увійшов до складу більш великого офіційного сайту Ніла Ґеймана, де він продовжує регулярно вести щоденник, розповідаючи про свою роботу.::::::::::::::::читати далі