Портал:Фантастика жахів/Фантастико-жахливі художні фільми

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Пандорум» (англ. Pandorum) — німецько-британський постапокаліптичний фантастично-психологічний трилер 2009 р. з елементами містерії і пригодницького виживання сценариста Тревіса Міллоу, режисера Крістіана Алверта та продюсера Пола Андерсона. Фільм містить у собі схему сюжету вбивство в закритій кімнаті та ознаки лавкрафтівських жахів.

Головні ролі виконували: Бен Фостер, Денніс Квейд, Антьє Трауе, Кем Жиґанде і Кунг Ле.

Слоган фільму: «Не бійся кінця світу. Бійся того, що буде потім» (англ. Don't fear the end of the world. Fear what happens next). Зйомки почалися в Берліні в серпні 2008 р. Пандорум випущений 25 вересня 2009 р. в Сполучених Штатах і 2 жовтня 2009 р. в Великобританії.

Сюжет розгортається навколо масивного корабля типу «Ноїв ковчег», що губиться у космічному просторі та дрейфує без контролю. На ньому бродять небезпечні, вкриті шрамами, кістяними шипами, броньовані мисливці чимось схожі на морлоків. Вони фізично перевершують людей, і це призводить до хаосу та ситуації «кожен сам за себе». Назва фільму є посиланням до вигаданого психозу під назвою «Орбітальний дисфункціональний синдром», серед астронавтів відомий як «пандорум», що спричиняється тривалим перебуванням у глибокому космосі. Він супроводжується емоційним стресом, що веде до важкої параної і галюцінацій. Таємниця зосереджена навколо намагань пілотів з'ясувати причини катастрофи. .::::::::::::::::читати далі