Прапор Новофедорівки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Новофедорівки
Прапор Новофедорівки
Використання
Пропорції 2:3
Затверджений 23 грудня 2008
Кольори
червоний
синій
Тип селищний

Прапор Новофедорівки — офіційний символ смт Новофедорівки (Сакський район АРК), затверджений рішенням Новофедорівської селищної ради від 26 березня 2010 року. Автор герба - О.І. Маскевич.

Опис прапора[ред. | ред. код]

Прапор пересічено зправа, у першому червоному півполі Ікар із срібними крилами, у другому синьому - грецький корабель бірема. Щит покладено на картуш і увінчано міською мурованою короною.

Символіка[ред. | ред. код]

Ікар символізує мрію людини злетіти в небо і парити як птах. Ікар один з перших міфічних персонажів - людей, який піднявся в небо. Наявність зображення Ікара позначає значення селища в народженні й розвитку авіації. Червоний колір традиційно символізує хоробрість, мужність, любов, а також кров, пролиту в боротьбі. Права верхня частина герба символізує історію розвитку селища, пов'язану з військовим аеродромом.

Грецький корабель - бірема, використовувалася древніми еллінами в IV - V столітті д.н.е. Цей період часу пов'язаний з колонізацією кримського півострова давніми греками. Саме греки приносять до Криму античну цивілізацію. Стародавні греки були неперевершеними мореплавцями свого часу, безстрашними відкривачами нових земель. Зображення корабля символізує військово-морський флот. Бірема розташована на синьому тлі, що традиційно символізує великодушність, чесність, вірність і бездоганність - основний девіз військових моряків.

Два зображення символізує об'єднання авіації і військового флоту, відображає історію селища з другої половини XX століття, а саме базування палубної авіації на військовому аеродромі[1].

Джерела[ред. | ред. код]

  • * Рішення Новофедорівськиї селищної ради від 26 березня 2010 року.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Герб Новофедоровки// Новофёдоровка сегодня. - 2015. - №7(158). - С. - 1 (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 13 липня 2018. Процитовано 26 квітня 2016.