Прапор Салехарда

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор муніципального освіти
місто Салехард
Прапор Салехарду
Деталі
Носій Салехард
Затверджений 18 лютого 1998 року

Прапор Салехарда — прапор муніципального округу міста Салехард Ямало-Ненецького автономного округу Російської Федерації, пізнавально-правовий знак, що є офіційним символом муніципального округу.

Прапор затверджений 18 лютого 1998 року Постанова мера міста Салехарда від 18.02.1998 № 78 «Про герб міста Салехарда» і внесений в Державний геральдичний регістр реєстру Російської Федерації 230.

18 лютого 1998 року, постановою мера міста Салехарда №78, було затверджено положення про герб міста Салехарда, яким, серед іншого, було «введено» новий для геральдики термін — використання герба Салехарда у вигляді прапора.

Герб використовується у вигляді прапора. При цьому на білому полотнищі (відповідному срібному полю гербового щита) розташовується чорна фігура лисиці, повернена головою до держака. Пропорції полотнища - 2 (ширина): 3 (довжина).

Герб, використовуваний як прапора, є символом міста Салехарда, його інститутів самоврядування, єдності громадян.

28 жовтня 2004 року, постановою Адміністрації муніципальної освіти місто Салехард №680[1], було затверджено Положення про офіційні символи міста Салехарда, з наступним описом прапора:

Прапор міста Салехарда є білим полотнищем (відповідним срібному полю гербового щита), в центрі якого розташовується чорна фігура лисиці, звернена головою до держака. Пропорції полотнища: 2 (ширина) та 3 (довжина).

Символіка прапора

[ред. | ред. код]

Прапор розроблений на основі герб Салехарда гербу муніципального утворення місто Салехард, який відтворює історичну символіку Обдорське князівство князівства Обдорського у складі Росії.

Геральдичний опис герба свідчить: «У сріблі чорна лисиця з червленими очима і язиком».

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Постанова Адміністрації муніципальної освіти місто Салехард від 28.10.2004 №680 «Про скасування постанови мера міста від 18 лютого 1998 року №fа Салехарда від 14 жовтня 2004 року №4649, постанова мера міста від 18 лютого 1998 року №78 була скасована. 9 грудня 2004 року, з метою приведення муніципальних правових актів у відповідність до нової редакції Статуту муніципальної освіти місто Салехард, рішенням Міської Думи муніципальної освіти місто Салехард №39<ref>Архівована копія. Архів оригіналу за 30 грудня 2021. Процитовано 2 травня 2023.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)