Прем'єр-ліга (Канада)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Канадська Прем'єр-ліга
Засновано 6 травня 2017
Країна Канада Канада
Конфедерація КОНКАКАФ
Кількість команд 8
Рівень в ієрархії 1
Національні кубки (Canadian championship)
Міжнародні кубки

Ліга чемпіонів КОНКАКАФ

CONCACAF Champions League
Вебсайт https://canpl.ca/

Канадська прем'єр-ліга (англ. Canadian Premier League; фр. Première ligue canadienne) — професійна чоловіча футбольна ліга Канади. На вершині системи канадських футбольних ліг це головне національне змагання країни. Ліга складається з восьми команд які представляють п'ять з десяти провінцій Канади. Кожна команда грає 28 ігор у регулярному сезоні, після чого відбуваються ігри плей-офф (півфінали), кульмінацією яких є фінал канадської прем'єр-ліги.

Чемпіон прем'єр-ліги і переможець регулярного сезону заробляють місця в Лізі чемпіонів КОНКАКАФ, змагаючись з командами з усієї Північної Америки, Центральної Америки та Карибського басейну за місце на Клубному чемпіонаті світу ФІФА[1]. Усі команди прем'єр-ліги також грають у чемпіонаті Канади разом із канадськими клубами з інших ліг. Кваліфікація до Ліги чемпіонів КОНКАКАФ також доступна для клубів прем'єр-ліги, якщо вони виграли чемпіонат Канади.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Davidson, Neil (21 вересня 2021). CONCACAF expands its flagship Champions League club competition. CBC Sports. Процитовано 27 листопада 2021. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]