Премія Отто Гана з хімії та фізики

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Премія Отто Гана з хімії та фізики
нім. Otto-Hahn-Preises für Chemie und Physik
Країна Німеччина Німеччина
Тип наукова нагородаd
Статус не вручається
На честь: Отто Ган
Нагородження
Параметри 25 000 євро
Засновано: 1953
Перше: 1955
Останнє: 2003
Нагороджені:
Категорія:Лауреати премії Отто Гана з хімії та фізики (6)
Черговість

Пре́мія О́тто Га́на з хі́мії та фі́зики (нім. Otto-Hahn-Preises für Chemie und Physik) — колишня наукова нагорода, що присуджувалась німецьким діячам, які зробили «унікальний внесок у розвиток хімії і фізики з використанням теоретичних або прикладних досліджень». Премію було засновано у 1953 році на пропозицію Товариства німецьких хіміків[de] організаціями, утвореними у складі Німецького центрального комітету з хімії (нім. Deutschen Zentralausschuss für Chemie) та Німецьким фізичним товариством (нім. Deutschen Physikalischen Gesellschaft, DPG) на вшанування пам'яті про німецького хіміка-ядерника, лауреата Нобелівської премії Отто Гана. Нагорода складалась із золотої медалі[1], грошової суми, яка у 2003 році становила 25 000 євро і свідоцтва.

У 2005 році нагороду було об'єднано з Премією Отто Гана від міста Франкфурта-на-Майні із заснуванням наукової нагороди під назвою «Премія Отто Гана»[2][3].

Лауреати премії[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Die Goldmedaille des Otto-Hahn-Preises für Chemie und Physik. Архів оригіналу за 7 березня 2023. Процитовано 10 січня 2024.
  2. Otto-Hahn-Preis // DPG
  3. а б Otto-Hahn-Preis. Gesellschaft Deutscher Chemiker e.V. (нім.). Процитовано 16 December 2021.