Провулок Михайла Вербицького (Житомир)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Провулок Михайла Вербицького
Житомир
Місцевість Смолянка
Район Корольовський
Назва на честь українського композитора та диригента Михайла Вербицького
Колишні назви
4-й Першотравневий провулок
Загальні відомості
Протяжність 400 м
поштові індекси 10002
Транспорт
Рух двосторонній
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap пошук у Nominatim
Мапа

Провулок Михайла Вербицького  — провулок в Корольовському районі Житомира. Названа на честь українського композитора та диригента, автор музики державного гімну України «Ще не вмерла України» Михайла Вербицького.

Розташування[ред. | ред. код]

Бере початок в житловому масиві між вулицями Святослава Ріхтера, Льва Толстого та 1-им провулком Льва Толстого та прямує на південний захід, через 180 метрів стрімко повертає на південь. Закінчується перед Єврейським цвинтарем.

Перетинається з 1-м провулком Льва Толстого, після повороту на південь має бічне відгалуження ліворуч, до річки Мала Путятинка. Довжина провулку — 400 метрів.

Історія[ред. | ред. код]

До 20 травня 2016 року мав назву «4-й Першотравневий провулок». Відповідно до розпорядження[1] був перейменований на провулок Михайла Вербицького.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Розпорядження голови обласної адміністрації № 140 від 20 травня 2016 року «Про перейменування топонімічних об'єктів та демонтаж пам'ятників та пам'ятних знаків у Житомирській області» (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 17 квітня 2018. Процитовано 5 серпня 2018.