Прохорівське лісництво

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прохорівське лісництво
Тип державне підприємство
Форма власності державна
Галузь лісове господарство
Спеціалізація лісівництво
Штаб-квартира с. Прохорівка, Черкаський район, Черкаська область
Територія діяльності Золотоніський район, Черкаський район
Власник(и) Державне агентство лісових ресурсів України
CMNS: Прохорівське лісництво у Вікісховищі

Прохорі́вське лісництво — структурний підрозділ Золотоніського лісового господарства Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Офіс знаходиться у с. Прохорівка, Черкаський район, Черкаська область.

Історія[ред. | ред. код]

Характеристика[ред. | ред. код]

Прохорівське лісництво охоплює ліси Черкаського та Золотоніського районів, займає загальну площу 4761 га. Розташоване на лівому березі р. Дніпро на першій надзаплавній тepaci (основна частина) та частково на заплаві з заходу межує з Канівським водосховищем. Більшість площі лісового масиву складають бори, переважно cyxi, а також невеликі за площею вільхові ліси на притерасному знижені. Борова тераса у вигляді широких пасом тягнеться вздовж долини Дніпра, іноді вона пред­ставлена островами в акваторії водосховищ. Вона піднімається над заплавою в середньому на 8-15 м при наявності окремих висот з абсолютною позначкою 120 м. Поверхня тераси являє собою низовинно-горбисту рівнину з широко розповсюдженим дюнно-горбистим рельєфом (зустрічаються дюни з відносною висотою до 20 м).[1]

Об'єкти природно-заповідного фонду[ред. | ред. код]

У віданні лісництва перебувають об'єкти природно-заповідного фонду[2]:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Полішко О. Д. Синтаксономія рослинності ділянки борової тераси (Прохорівське лісництво Черкаської області) // Заповідна справа в Україні. — 2001. — Т. 7. — Вип. 1. — С. 11-20.
  2. Природно-заповідний фонд Черкаської області / Укл. Коноваленко О. С., Карастан І. М. — Черкаси : Вертикаль, 2006. — 196 с.

Посилання[ред. | ред. код]