Радіо Київ 98 FM

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Київ FM
Логотип
Логотип
Країна Україна Україна
Місто трансляції Київ
Територія Київ та Київська область
Гасло Ми там, де новини міста
Частота98.0 FM
Вперше в ефірі29 березня 2004 (20 років)
ФорматІнформаційно-просвітницький
ЗасновникКМДА
ВласникГромада міста Києва
ВебсторінкаОфіційний сайт

"Київ FM" — це медіа, що визначає стандарти інформаційної культури в столиці України. Для багатьох мешканців Києва вона є ключовим джерелом новин та аналітики.

Історія та сьогодення[ред. | ред. код]

Комунальне підприємство «Радіостанція “Голос Києва“»  було створене на виконання рішення Київради від 30.01.2003 N 259/419 та перебуває у власності міської громади. Того ж року Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення було видано ліцензію на мовлення у столиці. Лише 29 березня 2004 року «Радіо Київ 98 FM» уперше з'явилося в столичному ефірі.

Поточну назву "Київ FM" медіа змінило у 2019 році. Того ж року радіостанція повністю відмовилася від російськомовної музики. А за місяць до початку повномасштабного вторгнення “Київ fm” перейшла на мовлення у форматі новин і думок.

Загальна інформація[ред. | ред. код]

Працюючи під гаслом "Київ FM – ми там, де новини", новинна служба надає найсвіжішу інформацію киянам щопівгодини протягом 12 годин щоденно. Це робить "Київ FM" важливою складовою столичної інформаційної інфраструктури.

Нині радіостанція "Київ FM" також є платформою для обговорення суспільно-політичних питань. Програми такого спрямування є голосом громади, місцем, де можна висловити свою думку, почути аргументи експертів і долучитися до конструктивних дискусій. Ведучі та гості програм розглядають найгостріші теми сучасності, висвітлюють події та аналізують їхні наслідки. Це не лише новини, але й розбір політичних стратегій, обговорення соціальних ініціатив, інтерв'ю з ключовими ньюзмейкерами.

Аналітичні програми на "Київ FM" пропонують слухачам докладний аналіз ключових сценаріїв розвитку актуальних подій - це розкриває глибинні риси та важливі аспекти злободенних ситуацій. Вони є своєрідною лабораторією для вивчення контексту та надають можливість глибше зрозуміти обговорювані теми. Ці програми виходять за межі новинного опису та розкривають сутність питань, пропонують слухачам не лише інформацію, але й різні точки зору на події. Експертні коментарі, аналітичні дослідження та ретроспективи подій допомагають аудиторії зрозуміти глибші механізми сучасного світу.

Також "Київ FM" — це медіа, яке пропонує контент для розвитку та самовдосконалення своєї аудиторії. Авторські культурно-освітні програми стають ковтком свіжого повітря для аудиторії, де слухачі можуть насолоджуватися цікавими та розумними розмовами на теми культури, науки, історії та багатьох інших. Експертні гості та ведучі прокладають шлях через глибокі аспекти різноманітних тем, розширюючи світогляд слухачів. Ці програми стають важливим елементом культурного простору Києва, формуючи образ міста як центру не лише новин, але й освітньої активності. Вони сприяють не тільки збагаченню інтелекту, але й формуванню критичного мислення та аналітичних навичок у слухачів.

Посилання[ред. | ред. код]