Ралчева Марія Пеньївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Марія Ралчева
Загальна інформація
Громадянство  Україна[1]
Народження 22 серпня 1978(1978-08-22) (45 років)
Миколаїв
Спорт
Країна СРСР СРСРУкраїна Україна
Вид спорту веслування на байдарках
Дисципліна веслування на байдарках та каное
Тренери Затуливітер Галина Андріївна
Участь і здобутки
Нагороди
Майстер спорту України міжнародного класу
Майстер спорту України міжнародного класу

Марі́я Пе́ньївна Ра́лчева (нар. 22 серпня 1978, Миколаїв) — українська веслувальниця-байдарочниця, срібна призерка чемпіонату світу, учасниця літніх Олімпійських ігор в Сіднеї. Майстер спорту України міжнародного класу.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилась 1978 року в Миколаєві. Активно займатися веслуванням на байдарках почала у шкільні роки; підготовку проходила у миколаївській спеціалізованій ДЮСШ олімпійського резерву «Україна» під керівництвом тренера Галини Затуливітер.

У сезоні 1995 року виступила на молодіжному чемпіонаті світу в Японії, де зайняла восьме місце у складі жіночої байдарки-четвірки на дистанції 500 метрів. Згодом увійшла до складу дорослої збірної команди українських веслувальниць. Неодноразово вигравала національні змагання в різних веслувальних дисциплінах.

Виборола право захищати честь країни на літніх Олімпійських іграх 2000 року — стартувала у складі байдарки-четвірки на дистанції 500 метрів разом з Ганною Балабановою, Наталією Феклісовою й Інною Осипенко. Четвірка зуміла дійти до фінальної стадії турніру, однак у вирішальному заїзді фінішувала п'ятою.

У 2003 році ввійшла до основного складу національної збірної та брала участь у Чемпіонаті світу в Гейнсвіллі, де здобула срібну нагороду у складі жіночої байдарки-четвірки на дистанції 1000 метрів — разом з Оленою Череватовою, Інною Осипенко й Тетяною Семикіною.

В Олімпійських іграх 2004 року участі не брала. Через деякий час вирішила завершити професійну спортивну кар'єру.

Закінчила Миколаївський національний університет.

Живе в місті Миколаєві.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]