Регіональні ліги Кенії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Регіональні ліги Кенії
Регіон Кенія Кенія
Конфедерація КАФ
Рівень в ієрархії 4
Підвищення в класі Дивізіон 1
Пониження в класі Чемпіонати Кенійських округ
Внутрішній кубок Кубок президента

Регіональні ліги Кенії (англ. Kenyan Regional Leagues) — змагання з футболу з-поміж клубів Кенії, в ході якого визначаються чемпіони країни в регіональних лігах. У системі футбольних ліг Кенії займає 4-й щабель, між Дивізіоном 1 та Чемпіонатами Кенійських округ. Складається з 8-и регіональних ліг.

Історія[ред. | ред. код]

З початком сезону 2014 року Кенійські регіональні ліги (раніше відомі як Кенійські провінціональні ліги) були посунуті з третього рівня чемпіонату Кенії, оскільки почав функціонувати новий другий дивізіон чемпіонату, Національна суперліга Кенії, й тепер регіональні рівні опинилися у системі футбольних ліг на 4-у щаблі, знаходячись між Дивізіоном 1 та Чемпіонатами кенійських округ. Ці змни відбулися в рамках впровадження Федерацією футболу Кенії нової 6-рівневої системи футбольних ліг у країні[1].

Формат змагання[ред. | ред. код]

На базі колишніх провінцій Кенії існує 8 регіональних ліг, деякі з яких в свою чергу поділяються на ряд зон. Найкращі команди кожної зони грають у плей-оф ліги за право підвищитися в класі, а переможці плей-оф чемпіонату переходять у відповідну зону у Дивізіону 1.

У сезоні 2013 року всі 7 переможців плей-оф ліги потрапили у відповідні зони Дивізіону 1, разом з двома командами, які вилетіли з Прем'єр-ліги, враховуючи розформування «Матаре Юз» наприкінці сезону 2012 року.

Дивізіони та піддивізіони[ред. | ред. код]

Східна частина[ред. | ред. код]

Західна частина[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Amos Abuga (10 липня 2013). New FKF soccer Structure to be implemented next year. MichezoAfrika.com. Процитовано 11 липня 2013.