Редько Олександр Юрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

  РЕДЬКО Олександр Юрійович. Народився у м. Києві  20.12.1950 р.

Отримав дві вищі освітиде і коли? – економічну ( бухгалтерський облік та економічний аналіз) та юридичну(правознавство). Доктор економічних наук, професор, академік Національної Академії Статистики, Обліку та Аудиту (НАСОА). Перший проректор з наукової та методичної роботи НАСОА. Один з фундаторів професійного аудиту в Україні.

  Член Аудиторської палати України (1998-2013 рр, 2017-2018 рр.), Почесний президент Гільдія Професійних Внутрішніх Аудиторів України, перший віце-президент Спілки Аудиторів України ( 1997-2013 рр.).

  Працюючи директором Національного Центру Обліку та Аудиту, заснував Наукову Школу Аудиту. Під його науковим керівництвом захистили докторські дисертації з проблем аудиту Т.О.Каменська, Н.М. Проскуріна, К.С.Сурніна, І.М. Дмитренко, О.Е. Лубенченко, біля десяти вітчизняних та іноземних кандидатів наук (докторів філософії).

 О.Ю.Редько є автором понад 150 публікацій з питань аудиту, та внутрішнього контролю. Серед найбільш відомих монографії «Аудит в Україні. Морфологія», « Аудит в Україні.20 років», підручники «Аудит в Україні» та «Сучасний аудит», практичні видання ,«Незалежність та контроль якості аудиторської діяльності», «Аудит та безпека бізнесу», «Аудит у посттоталітарному суспільстві. Філософський аспект», «Стандарти аудиту та етики», «Організація внутрішнього аудиту», «Професійна етика в аудиторській практиці», «Методи та процедури аудиту» та інші.

О.Ю.Редько є також і автором ряду розробок методичних та нормативних матеріалів з питань регулювання аудиторської діяльності в Україні, учасник міжнародних проектів з розробки законодавчого регулювання професійної аудиторської діяльності в Україні.

За період роботи по розбудові професійного аудиту в Україні О.Ю.Редько за свою професійну  та організаторську діяльність був нагороджений: Подякою Кабінету Міністрів України, Почесною грамотою Кабінету  Міністрів України, всіма професійними нагородами українського аудиту: знак «За професіоналізм», медаль «За професіоналізм», медаль «За високий професіоналізм» та хрестом «Знак пошани Аудиторської палати України» (двічі).