Роздратований

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роздратований
англ. Indiscreet
Жанр романтична кінокомедія
Режисер Стенлі Донен
Продюсер Стенлі Донен
Сценарист Norman Krasna
На основі п'єси Нормана Красни[en] (1954)
У головних
ролях
Інґрід Берґман,
Кері Ґрант
Оператор Фредді Янг[en]
Композитор Річард Родні Беннетт
Кінокомпанія Grandon Productions
Дистриб'ютор Warner Brothers
Тривалість 100 хв.
Мова англійська
Країна США США
Велика Британія Велика Британія
Рік 1958
Кошторис $
Касові збори $ 8 міл
IMDb ID 0051773
Рейтинг IMDb: 6.7/10 stars
CMNS: Роздратований у Вікісховищі

Роздратований (англ. Indiscreet) — британський романтичний фільм 1958 року режисера Стенлі Донена, в якому головні ролі грають Інґрід Берґман і Кері Ґрант. Кінострічка створена на основі п'єси Нормана Красни[en] 1954 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Анна Кальман (Інґрід Берґман) — відома театральна акторка, яка домоглася слави в театрі, але ще не знайшла щастя в особистому житті. Сестра знайомить її з імпозантним, забезпеченим Філіпом Адамсом (Кері Ґрант), який не хоче зв'язувати себе обов'язками одруженого, хоч і не цурається жінок. З першого погляду вони відчули взаємну симпатію один до одного та їх роман бурхливо розвивається. Все йде чудово, поки Філіпові не запропонували підвищення на службі з умовою негайного від'їзду до Нью-Йорку на пів року …

Ролі виконують[ред. | ред. код]

Навколо фільму[ред. | ред. код]

  • В час підбору акторів Кері Грант був у третьому зі своїх п'яти шлюбів, а Інґрід Бергман переживала скандал після її перелюбних стосунків з італійським режисером Роберто Росселліні.
  • Сцена, в якій гляда бачить на екрані Кері Гранта та Інгрід Бергман одночасно в їх двох ліжках, була сфільмована в студії одночасно двома звукооператорами та двома операторами двома камерами на двох ліжках, з синхронізацією їхніх дій.
  • Після закінчення зйомок Кері Грант придбав автомобіль Анни Кальман — Rolls-Royce Silver Wraith випуску 1958 року, вартість якого на той час становила 23000 доларів (понад 209000 доларів у 2020 році).

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]