Рут Єо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рут Єо
Народилася 22 грудня 1982(1982-12-22) (41 рік)
Куала-Лумпур, Малайзія
Країна  Малайзія
Діяльність захисниця довкілля, бізнесвумен, філантропка, кліматична активістка
Alma mater Ноттінгемський університет і Bayes Business Schoold
Мати Rosaline Yee Hing Yeohd[1]
Нагороди

Рут Єо Пей Чин — малайзійська бізнес-леді, філантропка і еколог.Виконавчий директор YTL Singapore та директор консультаційної компанії YTL Corporation з кредитів на вуглецю та механізмів чистого розвитку. Вона є співавторкою книги Cut Carbon, Grow Profits: Business Strategies for Managing Climate Change and Sustainability.

Рання життя і сім'я[ред. | ред. код]

Рут Єо — найстарша дитина малазійського мільярдера Тан Шрі Дато Френсіса Єо та Пуан Шрі Датін Падука Розалін Єо.[2][3][4] Її дідом по батьковій лінії був Тан Шрі Дато Сері Єо Тіонг Лей, засновник корпорації YTL. Вона є старшою сестрою Ребеки Єо та двоюрідною сестрою Рейчел Єо та Мішель Єо.

Вона закінчила університет Ноттінгема за спеціальністю архітектурні студії та отримала ступінь з менеджменту в бізнес-школі Cass у Сіті при Лондонському університеті.[5][6]

Кар'єра[ред. | ред. код]

У 2005 роц Єо почала працювати в сімейній компанії YTL Corporation. Вона є виконавчим директором філії в Сінгапурі та очолює відділ стійкості корпорації.[7] Рут розпочала Тиждень кліматичних змін YTL, флагманську освітню програму, покликану підвищити обізнаність про зміну клімату та її наслідки як у Малайзії, так і в усьому світі. У 2008 році вона була призначена членом Ради рідкісних заповідників. У 2011 році вона була удостоєна срібної нагороди в галузі лідерства з КСВ на Global CSR Summit Awards. У 2012 році вона була нагороджена регіональною нагородою Сінгапурської екологічної ради за досягнення в галузі довкілля. У 2014 році, як одна з 30 найкращих зелених каталізаторок Малайзії, вона була нагороджена премією GreenTech Award. У 2013 році вона була членом комітету Сінгапурської премії за досягнення в галузі довкілля та була обрана молодою лідеркою Всесвітнього саміту міст на Всесвітньому саміті міст 2014 року. У 2015 році вона разом зі своєю сестрою Ребеккою Єо заснувала Recyclothes, проєкт стійкої моди та благодійну організацію.[8] З 2015 року Єо входить до Ради опікунів Фонду Кью для підтримки Королівського ботанічного саду. Також вона є членом ради радників Малайзійської асоціації в Сінгапурі, членом правління Gardens by the Bay та членом правління United Women Singapore.[9] Вона є глобальною амбасадоркою доброї волі Фонду «Гідність для дітей». Вона є членом Ділової ради зі сталості та відповідальності Малайзії та інвестиційним членом Азійського фонду відновлюваної енергії та навколишнього середовища та Фонду відновлюваної енергії та навколишнього середовища. Вона також є членом правління Reef Check Malaysia та співробітницею Asia 21 Young Leaders Initiative.[5][10][11]

У 2007 році вона робила дописи для Wall Street Journal і Financial Times. Також вона була співредакторкою і написала книгу про зміну клімату під назвою «Зменшити вуглець, збільшувати прибутки: бізнес-стратегії для управління зміною клімату та сталості».[5][12]

У 2015 році вона була внесена до списку Forbes як одна з дванадцяти відомих бізнес-леді Азії, а також до списку «Героїв філантропії» за свою роботу в галузі збереження та сталого розвитку.[2] У 2017 році вона була нагороджена нагородою лауреатки випускників та випускниць Ноттінгемського університету[5].

Особисте життя[ред. | ред. код]

Єо є практикуючою християнкою, і вона заявила, що її віра є частиною натхнення для екологічної роботи.[13] Вона одружена з Кеннетом Хау.[6]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Geni.com — 2006.
  2. а б Ruth Yeoh 32 (Singapore). Forbes. Архів оригіналу за 27 May 2015.
  3. YTL's Ruth Yeoh among Asia's powerful businesswomen – Nation – The Star Online. www.thestar.com.my.
  4. YTL Sustainability -.
  5. а б в г RUTH YEOH – World Cities Summit. www.worldcitiessummit.com.sg. Архів оригіналу за 10 жовтня 2018. Процитовано 6 травня 2022.
  6. а б 12 Children & Grandchildren of MALAYSIAN TYCOONS You'd Want To Meet. 25 липня 2012.
  7. Liza Tan, Executive Producer (11 травня 2016). How 20-plus Yeohs work happily together at the family mega-firm. CNBC.com.
  8. Ruth Yeoh Archives – FirstClasse. FirstClasse.
  9. Board members | United Women Singapore | United Women Singapore (амер.). 20 січня 2020. Процитовано 12 листопада 2020.
  10. Our Board – Reef Check Malaysia. www.reefcheck.org.my. Архів оригіналу за 10 березня 2019. Процитовано 6 травня 2022.
  11. Earth Hour. www.ytl.com. Архів оригіналу за 10 жовтня 2018. Процитовано 6 травня 2022.
  12. Cut Carbon, Grow Profits: Business Strategies for Managing Climate Change and Sustainability. www.nhbs.com.
  13. "Being an environmentalist isn't a choice", says Ruth Yeoh, YTL. 7 квітня 2014. Архів оригіналу за 12 грудня 2019. Процитовано 6 травня 2022.