Різдво у Бельгії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Різдво у Бельгії
Рождественский ужин в Бельгии
Місце Бельгія Бельгія
Ким святкується християнське свято
Засновано на честь Різдва Христового
Дата 25 грудня
Святкування сім'я, церква, різдвяна їжа
CMNS: Різдво у Бельгії у Вікісховищі
Шоколадна ялинка у Брюсселі

Різдво в Бельгії характеризується тим, що у дітей є два дарувальники різдвяних подарунків, Сінтерклаас, який приходить 6 грудня, і звичайний Санта-Клаус.

Тижні перед Різдвом характеризуються різдвяними покупками. У школах проводяться різдвяні вечори. На різдвяних вечірках у школах заведено купувати невеликий подарунок, який може бути для всіх. Гра проводиться з роздачею подарунків. Дуже популярний спосіб — увімкнути музику і передати посилку всім, хто сидить у колі. Коли музика зупиняється, подарунок залишається в того, хто тримає посилку.

Під час Різдва багато людей ходять до церкви.

Напередодні Різдва люди зазвичай святкують у колі близьких родичів, намагаючись, щоб свято було невеликим і затишним.[1] Основна їжа з'їдається на Святвечір. Ви можете почати вечір з легких закусок, таких як чипси, мініпіци й т.д., або з першої страви, наприклад, супу. На другу страву популярними стравами є дичина або морепродукти, але також популярні індичка або курка. Але що б у вас не було, завжди є картопляні крокети! Дуже популярним десертом є торт-морозиво.

У сам день Різдва люди відвідують друзів або далеких родичів.

Новорічні святкування також велик, а на Хрещення діти вдягаються у Трьох Волхвів і співають пісні. Той, хто відкриває двері, зазвичай дає дітям гроші.і[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б JPC-DESIGN, whychristmas?com /. Christmas in Belgium on whychristmas?com. www.whychristmas.com (англ.). Процитовано 24 грудня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]