Сакаї Тадацугу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сакаї Тадацугу
酒井 忠次

 
Період період Сенґоку
Народився 1527(1527)
Помер 17 грудня 1596
Похований Кіото
Буддистське ім'я Сакімотоме
Хан Такасакі-хан
Сюзерен Токуґава
Рід Сакаї
Батько Сакаї Тадатіка
Спадкоємець Сакаї Єцугу
Головна дружина Усуіхіме

Сакаї Тадацугу (яп. 酒井 忠次; 1527 — 17 грудня 1596) — японський військовик, даймьо періоду Сенґоку. Голова роду Сакаї. Разом з Ії Наомаса, Сакікабара Ясумаса і Хонда Тадакацу входив до числа так званих «Чотирьох Небесних Королів Токуґава Ієясу».

Життєпис[ред. | ред. код]

Походив з роду Сакаї, що з провінції Мікава. Замолоду став служити Мацудайра Хіротада, батькові майбутнього сьоґуна Токуґава Іеясу. Після розриву Іеясу з кланом Імагава в 1560 році Тадацугу, затятий прихильник розриву, отримав командування над замком Йосіда, який контролював прибережну дорогу з Тотомі в Мікава.

В Битва при Мікатаґахара 1573 року охороняв правий фланг військ Токуґава, навіть коли загони, послані Ода Нобунага, розбіглися від військ Такеда. У битві при Нагасіно він отримав дозвіл зробити нічну атаку на табір Такеда, яку він блискуче і провів разом з Канаморі Нагатіка. Під час кампанії Комакі йому було доручено затримати наступ військ Тоєтомі під командуванням Морі Нагайосі проти замку Кійосі, і йому це вдалося.

У 1579 році під час дипломатичного візиту до Ода Нобунага, Тадацугу зіткнувся з підозрами про змову сина Іеясу — Нобуясу — проти Ода, він не зробив навіть спроби спростувати звинувачення, а пізніше Нобуясу наказали зробити сеппуку.

У кампанії Одавара 1590 року він супроводжував Токуґава Хідетада, який був заручником у Тойотомі Хідейосі, до Кіото. Після переїзду Токугава в Канто, Тадацугу отримав володіння у Такасакі (провінція Кодзуке) з доходом в 50 000 коку рису. Незабаром після цього передав володіння синові, а сам перебрався до столиці держави. тут з час став ченцем. Помер у 1596 році в Кіото.

Джерела[ред. | ред. код]

Jansen, Marius B. (1995). Warrior Rule in Japan,. Cambridge: Cambridge University Press. ISBN 0-521-48404-9