Сангу – Читтагонг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сангу – Читтагонг. Карта розташування: Бангладеш
Сангу
Сангу
Читтагонг
Читтагонг
Пункти сполучені газопроводом

Сангу – Читтагонг – трубопровід, споруджений для видачі продукції бангладеського газового родовища Сангу, розташованого у Бенгальській затоці. Перший офшорний газопровід в історії Бангладеш.

Видачу продукції офшорного родовища Сангу, розробка якого почалась у 1998 році, організували через газопровід довжиною 49 км та діаметром 500 мм. Він починався від встановленої в районі із глибиною моря 10 метрів платформи для фонтанних арматур та прямував до установки підготовки, розташованої на північно-східній околиці Читтагонгу в районі Фауздархат. Пропускна здатність трубопроводу становила до 20 млн м3, що в кілька разів перевищувало потреби Сангу.

Підготований природний газ певний час подавали до трубопроводу Бахрабад – Читтагонг (робочий тиск до 6,9 МПа), а після падіння тиску стали закачувати до читтагонзького газопровідного кільця (робочий тиск 2,4 МПа)

В жовтні 2013-го видобуток на родовищі завершився, відповідно, припинилась і експлуатація газопроводу.[1][2][3]

Можливо також відзначити, що існує план перетворення виснаженого родовища на підземне сховище газу.[4] У випадку його реалізації трубопровід стане бідирекціональним та буде обслуговувати сховище.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Data Collection Survey on Bangladesh Natural Gas Sector FINAL REPORT (PDF).
  2. Sangu Gas Field Bangladesh and LNG. www.linkedin.com (англ.). Процитовано 2 січня 2022.
  3. https://www.dhakatribune.com/bangladesh/nation/2017/03/12/govt-plans-renting-sangu-gas-field-facilities. www.dhakatribune.com (англ.). Процитовано 2 січня 2022.
  4. Govt considering underground gas storage at Sangu field. Govt considering underground gas storage at Sangu field | theindependentbd.com. Процитовано 2 січня 2022.