Саскія Озінґа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Саскія Озінґа
Народилася 1960
Країна  Нідерланди
Діяльність захисниця довкілля
Alma mater Вагенінгенський університетd

Саскія Луутше Озінґа (нар. 1960 р., Бевервейк)[1] — нідерландська екологічна та громадська активістка, фасилітаторка Forest Movement Europe (FME) та співзасновниця НУО FERN, координаторка кампанії якої вона була з 1995 по 2017 рік[2].

Біографія[ред. | ред. код]

Саскія Озінґа має ступінь магістерки біології в Університеті Вагенінген і охорони здоров'я в Утрехтському університеті (Нідерланди). Після роботи викладачкою екологічних наук в університеті в Утрехті Саскія Озінґа приєдналася до Друзів Землі. З 1987 до 1990 року вона працювала офіцеркою з питань освіти у Друзі Землі в Нідерландах, коли обійняла посаду лісової борчині. У 1991 році Саскія взяла на себе роль фасилітаторки нещодавно створеного Forest Movement Europe (FME), роль, яку вона веде досі.

У березні 1995 року разом із Сіаном Петтманом Саскіа заснувала організацію FERN з мандатом моніторингу діяльності ЄС щодо лісів, інформування та навчання Лісового руху в Європі щодо цієї діяльності та сприяння спільної адвокаційної роботи перед різними інституціями ЄС. Вона також є членом правління програми Forest Peoples Program, Stichting Tropenbos International та Taiga Rescue Network, а також членом керівного комітету Всесвітнього руху за тропічні ліси.

Зараз вона живе зі своїм партнером Марком Грегорі та дочкою в Оксфордширі. Марк – колишній журналіст Всесвітньої служби радіо BBC.

Працює[ред. | ред. код]

Книги/звіти

Посилання[ред. | ред. код]