Саскія Порто

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Саскія Порто
Sasckya Porto
Народження 31 жовтня 1984(1984-10-31) (39 років)
Тімбауба, Пернамбуку, Бразилія Бразилія
Громадянство Бразилія Бразилія
Професія модель, Playmate
Нагороди та премії
Зріст 178 см
Вага 55 кг
Груди 88  см
Талія 62 см
Стегна 89 см
Волосся каштанове
Очі карі
Агентство Elite Model Management

CMNS: Саскія Порто у Вікісховищі

Саскія Порто (англ. Sasckya Porto; 31 жовтня 1984(19841031)) — бразильська фотомодель. У грудні 2017 року вона народила первістка, сина Каріма Хамеда. Друга дитина, син Олександр Омар, народився 20 лютого 2020 року.

Біографія[ред. | ред. код]

Саскія Порто народилася 31 жовтня 1984 року в місті Тімбауба, штат Пернамбуку в Бразилії. Вона дочка відомого бразильського професора економіки Луїса Інасіу Лула да Сілва[1]. Провела своє дитинство в місті Кампіна-Гранді, грала у волейбол і займалася танцями. У віці 15 років брала участь в місцевому конкурсі краси. Емігрувала в США влітку 2001 року і в наступному році виграла титул Міс Бразилія США. Саскія поступила на факультет маркетингу у Бостонському університеті, але після декількох місяців вирішила кинути навчання, щоб спробувати попрацювати моделлю у Нью-Йорку[2].

З початку своєї модельної кар'єри, Саскія Порто була обличчям брендів, таких як Toyota і Canon, рекламувала купальники і спідню білизну фірми Jieun Play. З листопада 2008 року Порто уклала ексклюзивний контракт з Рене Рофе, модельєром елітної спідньої білизни, вона стала представником фірми. Водночас вона продовжує співпрацю з брендами, такими як Pepsi або Pantene.

Playboy[ред. | ред. код]

Саскія Порто є однією з небагатьох супермоделей, які погодилися стати дівчиною місяця журналу Playboy, як правило ними стають маловідомі моделі. Вона стала «Дівчиною грудня» 2007 року.

В інтерв'ю[3] яке було надано Hype Inc, Саскія розповіла про свою зустріч з редактором журналу Playboy, що працює в Нью-Йорку і шукає матеріал для своєї колонки «Мода і стиль».

Керівник відділу у Нью-Йорку порадив Саскії пройти відбір для журналу в той же день. Саскія приїжджає в Лос-Анджелес, де вона зустрічається з Г'ю Гефнером[4], який укладає з нею контракт. Саскія Порто ніколи не пояснювала причини, які привели її до рішення прийняти цю пропозицію.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Brazilian Times
  2. Official profile. Архів оригіналу за 13 лютого 2010. Процитовано 22 липня 2017.
  3. Victoria Talbot & Xenia Siamas interview
  4. Sasckya Porto Entrevistas, 06 de Fevereiro de 2008[недоступне посилання з травня 2019]