Селективна реклама

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Селекти́вна рекла́ма — реклама, спрямована на певні визначені сегменти ринку. Селективна реклама в інтернеті — це один з видів реклами, при якому рекламне повідомлення надіслане користувачам, які були обрані за певними параметрами[1].

Селективна реклама, як один з видів інтернет-реклами, стала можливою завдяки розвитку технологій. Ця реклама заснована на відстежуванні поведінки людей у інтернеті. Головна відмінність селективної реклами від інших видів реклами — показ банерної реклами не всім відвідувачам сайту, а лише тим, хто був обраний за спеціальними критеріями. Цими критеріями можуть бути — вік, стать, сфера діяльності. Вся аудиторія сайту об'єднана в рекламну мережу. Цими мережами керують спеціальні системи. У систему керування рекламою надходить велика кількість запитів за короткий проміжок часу. Система аналізує дані про аудиторію сайту. Кількість зібраної інформації залежить від часу проведеного користувачем у мережі[2].

Медійний пошуковий контекст — це технологія селективної реклами, яка полягає в формуванні банерної реклами на основі пошукових інтересів користувача мережі. Найефективнішим інструментом селективної реклами вважають «бумеранг». Суть цього інструменту полягає в наступному: користувач мережі через деякий після відвідання сайту отримує банерну рекламу цього сайту. Це сприяє ефективній комунікації з цільовою аудиторією. [3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 25 вересня 2017. Процитовано 18 листопада 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. https://www.glossary-internet.ru/terms/%D1/selektivnaya_reklama/
  3. https://studfile.net/preview/7003702/page:2/