Сетмос (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Сетмос»
Повна назва Футбольний клуб
Сетмос
Прізвисько Гепарди
Засновано 1996
Населений пункт Селебі-Пхікве, Ботсвана Ботсвана
Стадіон «Пхікве»
у Селебі-Пхікве
Вміщує 9 000
Президент Абель Ісраель
Головний тренер Кеннет Могае
Ліга Прем'єр-ліга
2015/2016 16-те[1]
Домашня


Футбольний клуб Сетмос або просто «Сетмос» (англ. Satmos Football Club) — ботсванський футбольний клуб з міста Селебі-Пхікве.

Історія[ред. | ред. код]

Попередником клубу була команда Купер Чіфс, але в 1996 році після того, як була досягнута домовленість про те, що команда буде названа в честь колишнього лідера Зебр, покійного Семюеля Соно, який раніше був єдиним спонсором Купер Чіфс.

Назва команди походить від імені покійного Самуеля Тхотолего Молаті Соно (СЕТМОС). Клуб отримав професійний статус у 1997 році, його девізом став вислів: «Виховання молоді та професіоналізму».

Сетмос дебютував у Прем'єр-лізі в сезоні 2006/2007 років, а потім після тривалої паузи повернувся до вищого дивізіону та зіграв у ньому ще три сезони. Найкращим результатом клубу у вищому дивізіоні був сезон 2013/14 років, в якому клуб посів високе 6-те місце.[2] Такий успіх не залишився не помітним з боку національної збірної, тому провідні гравці клубу Могогі Габонамонг та Кагісо Тшеламетс були викликані до складу національної збірної. Але після успіху в сезоні 2013/14 років справи у Сетмос пішли набагато гірше. У сезоні 2014/15 років команда посіла 13-те місце,[3], а в 2015/16 роках — останнє 16-те місце та вилетіла до Першого дивізіону Чемпіонату Ботсвани.

Нещодавно зімбабвійський нападник Патрік Каунда перейшов із Сетмосу до одного з найсильніших південноафиканських клубів Платинум Старз.

Досягнення[ред. | ред. код]

  • Ботсвана Кубок виклику Футбольної асоціації Ботсвани
    • Фіналіст (1): 1991

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]