Сисоєв Ігор Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ігор Сисоєв
Народився 28 вересня 1970(1970-09-28) (53 роки)
м. Алмати, Казахська РСР
Громадянство СРСР СРСРРосія Росія
Місце проживання Москва
Діяльність Програміст
Alma mater Московський державний технічний університет імені Баумана
Знання мов російська
Заклад NGINX, Inc.d
Сайт sysoev.ru

І́гор Володи́мирович Сисо́єв (нар. 28 вересня, 1970, Алмати) — російський програміст, творець вебсерверу nginx, технічний директор в компанії Nginx, Inc.

Сисоєв народився і виріс в Алмати, Казахська РСР, тепер Казахстан. Пізніше переїхав у Москву, де в 1994 році закінчив МДТУ ім. Баумана. Працював провідним системним адміністратором в компанії Rambler. У цей же час створив високопродуктивний вебсервер nginx, який випередив за популярністю Apache. У 2011 році заснував компанію Nginx, Inc, покликану розвивати і просувати створений ним продукт.

Конфлікт з Rambler[ред. | ред. код]

12 грудня 2019 року в офісі компанії Nginx був проведений обшук[1]. Причиною обшуку стала кримінальна справа про порушення Ігорем Сисоєвим авторських прав компанії Rambler на вебсервер nginx. Підставою стало твердження про те, що частина вихідого коду nginx є службовим твором (тобто таким, що його було створено під час роботи Ігора Сисоєва у компанії Rambler на замовлення компанії), а відтак, виключні майнові права на цей код належать самій компанії[2].

Посилання[ред. | ред. код]

Відеозаписи виступів[ред. | ред. код]

  1. Юзбекова, Ірина (12 грудня 2019). Пришли за программистами: почему полиция обыскала компанию одного из самых успешных российских IT-бизнесменов. Forbes.ru (російська) . Процитовано 13 грудня 2019.
  2. Сотрудники СК проводят выемку документов в офисе компании Nginx в Москве. ТАСС. 12 грудня 2019.