Скотт Пілігрим стає до бою

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Скотт Пілігрим стає до бою
англ. Scott Pilgrim Takes Off
Тип аніме-серіалd
Телеканал(и) Netflix
Дистриб'ютор(и) Netflix
Жанр романтична кінокомедія, екшен-серіалd і пригодницький телесеріалd
Тривалість серії 28 хвилин
Сценарист Браян Лі О'Меллі і BenDavid Grabinskid
На основі Скотт Пілігрим (Браян Лі О'Меллі)
Країна-виробник  США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 17 листопада 202317 листопада 2023
Кількість сезонів 1
Кількість серій 8
Посилання

Скотт Пілігрим стає до бою (англ. Scott Pilgrim Takes Off) – аніме-серіал, розроблений Браяном Лі О'Меллі та БенДевідом Грабінським для Netflix. Серіал заснований на графічних романах «Скотт Пілігрим», написаних і намальованих О'Меллі, а акторський склад екранізації 2010 року повторив свої ролі. Повний перший сезон вийшов 17 листопада 2023 року[1].

Акторський склад[ред. | ред. код]

Джерело: [2]

Актор Роль Опис
Майкл Сера Скотт Пілігрим Скотт Пілігрим
Мері Елізабет Вінстед Рамона Флаверс Рамона Флаверс
Сатья Бгабга[en] Метью Пател Метью Пател
Кіран Калкін Воллес Веллс Воллес Веллс сусід Скотта
Кріс Еванс Лукас Лі Лукас Лі
Анна Кендрік Стейсі Пілігрим Стейсі Пілігрим молодша сестра Скотта
Брі Ларсон Енві / Наталі Адамс Енві / Наталі Адамс колишня Скотта
Елісон Пілл Кім Пайн Кім Пайн ударниця, колишня Скотта
Обрі Плаза Джулі Паверс Джулі Паверс
Брендон Раут Тодд Інґрам Тодд Інґрам
Джейсон Шварцман Ґідеон Ґрейвс Ґідеон Ґрейвс
Джонні Сіммонс[en] Молодий / Ніл Нордеграф Молодий / Ніл Нордеграф
Марк Веббер Стівен Стіллз Стівен Стіллз гітарист
Мей Вітман Роксі Ріхтер Роксі Ріхтер
Еллен Вонґ[en] Найвз Чау Найвз Чау школярка, дівчина Скотта

Виробництво[ред. | ред. код]

Розробка[ред. | ред. код]

Браян Лі О'Меллі, автор серії графічних романів і співавтор шоу

У січні 2022 року стало відомо, що Netflix і Universal Content Productions[en] розробляють аніме-серіал за мотивами графічних романів про Скотта Пілігрима Браяна Лі О'Меллі[3]. На той час Netflix замовив кілька інших аніме та анімаційних проєктів на основі популярних ресурсів[4]. О'Меллі було оголошено шоуранером, сценаристом і виконавчим продюсером разом із БенДевідом Грабінські, режисером якого став аніматор Абель Ґонґора[en]. Едгар Райт і Майкл Беколл[en], які були режисерами та сценаристами екранізації «Скотт Пілігрим проти світу» 2010 року, також брали участь у створенні аніме та були виконавчими продюсерами. Виробництво анімації забезпечує Science Saru[3]. У березні 2023 року було оголошено, що серіал офіційно отримав «зелене світло»[5], а Райт зазначив, що він розширює всесвіт Скотта Пілігрима[6].

Кастинг[ред. | ред. код]

30 березня 2023 року Netflix випустив відео з оголошенням про акторський склад, підтверджуючи, що акторський склад фільму 2010 року повторить свої ролі[2] [5]. Райт, який вважав акторський склад фільму найкращим для екранізацій[7], зібрав акторів для фільму та допоміг переконати їх усіх повернутися для аніме[8]. Він зазначив, що кастинг і робота над фільмом були «одним із найбільших і найприємніших досягнень у його кар'єрі»[8]. Раніше вони возз’єдналися на заходах з нагоди 10-ї річниці фільму, і, як повідомляється, команда була рада створити ще один проєкт у всесвіті Скотта Пілігрима[8][9]. Шота і Кейта Сайто, актори, які зіграли близнюків Катаянаґі в ролях без слів у фільмі, не згадувалися в оголошенні акторського складу[6]. Виробництво підтвердило, що інші актори будуть оголошені пізніше[10].

Музика[ред. | ред. код]

Джозеф Трапанезе[en] виступить композитором для серіалу, а Анаманаґучі[en], який створив музику для відеоігрової адаптації[en], забезпечить пісні[8].

Реліз[ред. | ред. код]

Під час обговорення акторського складу 30 березня 2023 року Райт опублікував у соціальних мережах, що його реліз «неминучий»[6]. Повний перший сезон вийшов на Нетфліксі 17 листопада 2023 року[11].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Does Scott Pilgrim Die in Netflix’s Anime ‘Scott Pilgrim Takes Off’? (амер.). Процитовано 17 листопада 2023.
  2. а б Scott Pilgrim The Anime | Cast Announcement | Netflix, процитовано 31 березня 2023
  3. а б Kit, Borys (7 січня 2022). Scott Pilgrim Anime Series in the Works From UCP, Netflix (Exclusive). The Hollywood Reporter. PMRC.
  4. Otterson, Joe (7 січня 2022). 'Scott Pilgrim' Anime Series in Development at Netflix. Variety (амер.). Процитовано 1 квітня 2023.
  5. а б Rice, Lynette (30 березня 2023). Netflix Orders New Anime Series Based On 'Scott Pilgrim'; Original Cast From 2010 Movie To Voice. Deadline (амер.). Процитовано 30 березня 2023.
  6. а б в Travis, Ben (30 березня 2023). Scott Pilgrim Anime Series Is 'Imminent' With Entire Cast Returning, Confirms Edgar Wright. Empire. Процитовано 1 квітня 2023.
  7. Dominguez, Noah (23 березня 2019). Is Scott Pilgrim vs. the World the Greatest Ensemble of Comic Book Actors Ever?. CBR. Архів оригіналу за 30 березня 2019. Процитовано 27 червня 2020.
  8. а б в г Otterson, Joe (30 березня 2023). 'Scott Pilgrim' Netflix Anime Series Reunites Film's Cast, From Michael Cera to Chris Evans. Variety (амер.). Процитовано 30 березня 2023.
  9. Parkel, Inga (31 березня 2023). Edgar Wright announces original Scott Pilgrim cast to reunite in anime adaptation. The Independent. Процитовано 1 квітня 2023.
  10. Monroe, Jazz (30 березня 2023). Scott Pilgrim Anime Series Coming to Netflix, Voiced by Original Film Cast. Pitchfork.
  11. Does Scott Pilgrim Die in Netflix’s Anime ‘Scott Pilgrim Takes Off’? (амер.). Процитовано 17 листопада 2023.

Посилання[ред. | ред. код]