Скрипник Мотрона Макарівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Скрипник Мотрона Макарівна
Народилася 1903(1903)
селище Чутове, тепер Чутівського району Полтавської області
Померла невідомо
Країна  СРСР
Національність українка
Діяльність державна діячка
Партія КПРС
Нагороди Орден «Знак Пошани»

Мотрона Макарівна Скрипник (1903(1903), селище Чутове, тепер Чутівського району Полтавської області — ?) — українська радянська діячка, організатор по роботі серед жінок Устилузького районного комітету КП(б)У Волинської області. Депутат Верховної Ради УРСР 2-го скликання.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася у бідній селянській родині. Закінчила сільську школу. З дванадцятирічного віку наймитувала у поміщика Дурново.

Потім працювала у батьківському господарстві. У 1928—1930 роках — член правління Чутівського сільського кооперативного товариства на Полтавщині. З 1930 року — член правління колгоспу імені Сталіна селища Чутового на Полтавщині.

Член ВКП(б) з 1931 року.

У 1933 році закінчила Полтавську радянську партійну школу.

У 1933—1941 роках — інструктор виконавчого комітету Чутівської районної ради депутатів трудящих; завідувач відділу, секретар виконавчого комітету Зачепилівської районної ради депутатів трудящих Харківської області.

З початком німецько-радянської війни у 1941 році була евакуйована у східні райони СРСР, працювала на партійній роботі в Сари-Асійському районі Узбецької РСР.

З травня 1944 року — завідувач організаційно-інструкторського відділу Шишацького районного комітету КП(б)У Полтавської області. У 1944 році закінчила партійні курси в місті Полтаві.

З вересня 1944 року — організатор по роботі серед жінок (жіночий організатор) Устилузького районного комітету КП(б)У Волинської області.

Нагороди[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • газета «Радянська Волинь» (Луцьк) — 1947 рік — 11 січня.