Солодких снів, Місяцю

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Солодких снів, Місяцю»
Обкладинка першого видання електронної книги.
Автор Брюс Стерлінг
Руді Ракер
Назва мовою оригіналу англ. «Good Night, Moon»
Країна США США
Мова англійська
Жанр наукова фантастика
Видавництво Tor Books
Видано 13 жовтня 2010

«Солодких снів, Місяцю» (англ. «Good Night, Moon») — науково-фантастична новела Брюса Стерлінга та Руді Ракера. Уперше вона була опублікована в онлайн-журналі Tor.com 13 жовтня 2010 року[1][2].

Синопсис[ред. | ред. код]

Сюжет оповідання розгортається в майбутньому, де індустрія розваг перетворилася в сни. У кафе два режисери обговорюють наступний епізод свого серіалу «Повторюваний кошмар Скакена», в той час, як Місяць зник

Реакція[ред. | ред. код]

Корі Докторов з Boing Boing назвав «Солодких снів, Місяцю» "божевільною, кумедною, скаженою історією"[2].

Чарлі Джейн Андерс з Io9 сказала, що вважає новелу "дивною, тривожною і дуже цитованою". Лоїс Тілтон з Locus Online назвала твір "божевільним, веселим і дотепним препаруванням голлівудських тенденцій", але зазначила, що "тут є і жорстокість, безсердечне середовище, яким керують самозакохані люди". Боб Блаф з Tangent Online сказав: "Це досить легке трактування цікавої концепції, яке не раз змушувало мене сміятися вголос".

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Брюс Стерлінг, Руді Ракер (13 жовтня 2010). Good Night, Moon by Bruce Sterling, Rudy Rucker and Tim Bower. Tor.com. Процитовано 7 квітня 2011.
  2. а б Корі Докторов (13 жовтня 2010). Rucker and Sterling's new story: "Goodnight Moon" on Tor.com. Boing Boing. Процитовано 7 квітня 2011.

Посилання[ред. | ред. код]