Софія Островська

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Софія Островська
Народилася 26 вересня 1958(1958-09-26)[1] (65 років)
Діяльність математик, вчителька
Батько Островський Йосип Володимирович
Мати Larisa Semenovna Kudinad
Брати, сестри Mikhail Iosifovich Ostrovskiid

Софія Островська (нар. 1958) — українська математикиня, яка цікавиться теорією ймовірностей та теорією наближень, відома своїми дослідженнями q-поліномів Бернштейна, q-аналогів поліномів Бернштейна. Вона також опублікувала роботи з інформатики щодо розробки програмного забезпечення. Вона є професором математики в університеті Атілім[en] у Туреччині.

Молодість та освіта[ред. | ред. код]

Островська народилася 26 вересня 1958 року в місті Слов'янськ, який тоді був частиною Радянського Союзу. Її батьки, Лариса Семенівна Кудіна та Йосип Островський, також були математиками, її молодший брат Михайло Островський став професором математики в Університеті Сент-Джона (Нью-Йорк).

Вона вивчала математику в Харківському державному університеті (перейменований на Харківський національний університет у 1999 році). Островська здобула ступінь бакалавра в 1977 році, ступінь магістра в 1980 році. Вона отримала ступінь доктора філософії у 1989 році в Київському державному університеті, якій було перейменованому на Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У період з 1984 по 1993 рр. була асистентом Харківського політехнічного інституту, з 1993 по 1995 рр. — доцентом Харківського державного університету. У 1995 році вона почала викладати у Харківському національному педагогічному університеті імені Г. С. Сковороди, а в 1996 році жінка переїхала до Туреччини, спочатку як доцент Університету Докуз Ейлюль в Ізмірі . У 2000 році вона стала повним професором Ізмірського технологічного інституту, а в 2001 році зайняла свою нинішню посаду в університеті Атілім.

Примітки[ред. | ред. код]


Посилання[ред. | ред. код]