Споменка Стефанович-Пулулу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Споменка Стефанович-Пулулу
Народилася 5 вересня 1958(1958-09-05) (65 років)
Земун, Белград[d], НР Сербія, ФНРЮ
Країна  Сербія
Діяльність письменниця
Знання мов сербська

Споменка Стефанович (Земун, 5 вересня 1958) — сербська письменниця, редакторка, видавниця і культурна діячка.

Пише вірші, прозу, публіцистику. Публікувалася в періодичних виданнях — Политика, Српске народне новине (Будимпешта), прозу Емитор, Наш траг, Омаја — а також в Інтернеті, в Бібліотеці Сербської Культури «Проєкту Растко» та на сайті «Арт-Аніма».

Вона є однією із засновниць Літературної молоді Земуна (1975) та Асоціації виробництва та просування коміксів (з 2005). Активний член Товариство любителів фентезі «Лазар Комарчич», організаторка заходів, робота в журі та монтаж. Організувала художні виставки в Британській Раді та Французькій школі в Белграді, а також у Будапешті.

Засновниця і редакторка видавничого лейбла «Тардис» (з 2007), дебютом якого є довгоочікувана збірка оповідань Ілії Бакіча, Єсена Скупляча; член редколегії журналу про надприродний фольклор Omaja (з 2007).

Засновниця і керівниця провінційного центру та електронної бібліотеки «Пројекат Растко — Будимпешта-Сентандреја» (з 2001) і член редакційної ради електронної бібліотеки «Signalism @ Project Rastko».[1]

Інше[ред. | ред. код]

За фахом вона фінансова радниця. Була виконавчою директоркою у Будапешті, де співпрацював у сфері дизайну з провідними рекламними будинками.

У деяких випадках вона підписується як Споменка Стефановић Пулулу.

Посилання[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]