Співаючий колодязь

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Співаючий колодязь
англ. The Whistling Well
Жанр науково-фантастичне оповідання
Автор Кліффорд Сімак
Мова англійська
Опубліковано 1980

«Співаючий колодязь» (англ. The Whistling Well) — науково-фантастичне оповідання Кліффорда Сімака, вперше опубліковане журналом «Dark Forces» 1980 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Письменник Тед Паркер був найнятий своєю тіткою для збору генеалогічних даних про її рід. Для цього він направився в глушину Міннесоти відшукати помістя Неда Паркера — ветерана Громадянської війни, який заснував його на вершині гребня, а також пробурив там дуже глибоку свердловину, для роботи якої побудував великий вітряк.

Від місцевих він дізнався, що після побудови свердловини, помістя запустіло, всі сусіди покинули це місце, і відтоді воно має погану славу. По дорозі туди, Тед знаходить жменю шлункових каменів динозаврів, на одному з яких є невідомі написи. З цього моменту Тед помічає, що за ним починають слідкувати темні силуети. Після прибуття до колодця, починається буря, і колодяць починає «співати» від вітру. Вітряк обліплюють незліченні чорні силуети. Для того, щоб покинути місцевість, Теду потрібно пройти скрізь них і вони його пропускають. Силуети пояснюють це наявністю в нього амулета, який є символом віри, що видавався ситлуетами динозаврам. Для них немає великої різниці між динозаврами і Тедом.

Посилання[ред. | ред. код]