Стасюк Дмитро Сергійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дмитро Стасюк
Стасюк Дмитро Сергійович
 Старший лейтенант
Загальна інформація
Смерть 9 квітня 2022(2022-04-09)
Національність українець
Alma Mater

[[Київська Академія Управління,

ДДМА]]
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС Сухопутні війська
Рід військ  Ракетні війська та артилерія
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна) — 2022
Орден Данила Галицького
Орден Данила Галицького

Дмитро Сергійович Стасюк — старший лейтенант Збройних Сил України, учасник російсько-української війни з 2014 року.

Життєпис[ред. | ред. код]

В 2021 році закінчив магістратуру кафедри підйомно-транспортних машин Донбаської державної машинобудівної академії. У вересні 2021 року склав вступні іспити та був зарахований до аспірантури своєї альма-матер. Для досліджень обрав тему дисертації «Підвищення надійності експлуатації вантажепідйомних кранів у кліматичних умовах критично низьких температур та вологості повітря, на прикладі крану Palfinger». Наукове керівництво було доручено докторові технічних наук, професорові Павлу Гавришу. Молодий учений має мрію працювати на станції «Академік Вернадський», і зарахований до обліку як майбутній член антарктичної експедиції України.

З початком російського вторгнення в Україну перебував на передовій. В перші дні війни проявив себе героїчно і згідно до Указу Президента України № 79/2022 від 28 лютого 2022 року був нагороджений Орденом Данила Галицького.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Медаль "За військову службу" 2015 рік = відзначений медаллю # 1925 указом Президента України від 26 лютого 2015 року = за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті незалежності України.
  • Нагрудний знак "Знак пошани" 2016 рік = відзначений Міністром оборони України відповідно до наказу Міністра оборони України від 20.01.2016 року.
  • Орден Орден Данила Галицького (2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі[1].

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Подвиги в особах: президент нагородив три сотні лицарів перших днів великої війни. Новинарня (укр.). 1 березня 2022. Процитовано 30 жовтня 2022.