Східний вітер 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Східний вітер 2
нім. Oswind 2
Жанр Пригоди
Режисер Катя фон Гарньє
Продюсер Ева Карлстрёмd і Andreas Ulmke-Smeatond
Сценарист Леа Шмідбауерd
У головних
ролях
Ганна Бінке,
Яніс Нівенер
Оператор Torsten Breuerd
Композитор Annette Focksd
Кінокомпанія Constantin Film, SamFilm
Дистриб'ютор iTunes і Disney+
Тривалість 108 хв.
Мова німецька
Країна Німеччина Німеччина
Рік 2015
IMDb ID 3849938
Попередній Східний вітер
Наступний Східний вітер 3: Спадщина Ори

Східний вітер 2 (нім. Oswind 2) — німецький художній фільм 2015 року режисера Каті фон Гарньє. Фільм є екранізацією роману 2014 року «Оствінд — Повернення в Кальтенбах» (нім. Ostwind — Rückkehr nach Kaltenbach) та продовженням фільму 2013 року Оствінд. Разом ми вільні (нім. Ostwind — Zusammen sind wir frei). У кінотеатральний прокат вийшов 14 травня 2015 року[1]. З 25 вересня 2020 року фільм доступний для перегляду на Disney+[2].

Сюжет[ред. | ред. код]

Літні канікули Міка проводить на кінному заводі своєї бабусі Кальтенбах. Стайня перебуває на межі банкрутства через конкуренцію: сучасний об'єкт поступово загрожує переманити всіх учнів, які навчаються верховій їзді. Її участь у турнірі могла б врятувати жеребця. І ось вона починає тренуватися зі своїм конем Оствіндом, щоб мати можливість взяти участь у змаганнях. Лише з перемогою вона зможе відвернути ліквідацію господарства. Під час підготовки до турніру і Оствінд, і Міка відкривають для себе інтерес до протилежної статі. Для жеребця — це біла кобила, що втекла, для Міки — молодий Мілан, який допомагає Міці тренуватися після того, як вона допомогла йому повернути білу кобилу.

Через непритомність Міці не вдається виграти турнір. Вона допомагає Мілану, який вкрав білу кобилу, врятувати її від смерті. Конюшня врятована від банкрутства завдяки тому, що на замовлення гессенської поліції вона приймає коней, конфіскованих з подвір'я нелегального кінного заводу.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Ганна Бінке Міка Шварц головна роль Міка Шварц
Яніс Нівенер Мілан головна роль Мілан
Амбер Бонґард Фанні Фанні
Марвін Лінке Сем Сем
Корнелія Фробесс Марія Кальтенбах бабуся Ніки Марія Кальтенбах
Тіло Прюкнер Пан Каан дід Сема Пан Каан
Ніна Кронягер Елізабет Шварц мати Ніки Елізабет Шварц
Юрген Фоґель Філіп Шварц батько Ніки Філіп Шварц
Генрієтта Мораве Тінка Тінка
Макс Тідоф Леопольд Зассе Леопольд Зассе
Вальтер Зіттлер Ганс де Бург Ганс де Бург
Валері Шнайдер учениця з верхової їзди Чікка учениця з верхової їзди Чікка

Передумови[ред. | ред. код]

Видавництво CBJ опублікувало роман «Оствінд — Повернення в Кальтенбах» (нім. Ostwind — Rückkehr nach Kaltenbach), написаний авторами оригінального сценарію Леа Шмідбауер та Крістіною Магдаленою Генн, 24 березня 2014 року, після того, як книга до фільму «Східний вітер» протягом декількох місяців перебувала в списках бестселерів. Роман піднявся на 2-ге місце в списку бестселерів «Börsenverein» в тому ж місяці публікації[3]. Екранізація роману була анонсована в червні 2014 року[4]. Зйомки відбулися влітку 2014 року.

Відгуки[ред. | ред. код]

«Filmdienst» зазначив, що ця історія «навряд чи виходить за рамки роману Енід Мері Блайтон або радіоп'єси "Бібі і Тіна"». Однак Гарньє вдається розкрити «інтенсивні стосунки між людиною і твариною»[1]. Телеканал «Spielfilm» вважає, що фільм «втілює в життя мрії дівчат». Каті фон Гарньє вдалося зняти «грандіозне продовження», «ідеальну суміш драматичної напруги, ситуативної комедії та романтичних почуттів»[5].

Нагороди[ред. | ред. код]

18 листопада 2015 року «Східний вітер 2» отримав першу нагороду у розмірі 20 000 євро на восьмому конкурсі сценаріїв «Kindertiger», який вручають «Vision Kino» та «KiKA»[6].

Продовження[ред. | ред. код]

У 2016 році відбулися зйомки другого продовження серіалу «Східний вітер 3: Спадщина Ори». Зокрема, зйомки проходили в листопаді 2016 року на головному кінному заводі Альтефельд поблизу Герлесгаузена на півночі Гессену. Режисером фільму, який вийшов на екрани 27 липня 2017 року, знову стала Катя фон Гарньє.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Ostwind 2 – Rückkehr nach Kaltenbach. In: Lexikon des internationalen Films. Filmdienst
  2. Disney+ stockt auf: Kooperation mit deutschen Verleihern geschlossen
  3. Архівна копія на сайті Wayback Machine. In: boersenblatt.net. Abgerufen am 19. Mai 2015.
  4. Constantin Film kündigt Ostwind 2 für nächsten Mai an. In: filmfutter.com. Abgerufen am 19. Mai 2015.
  5. Ostwind 2. In: TV Spielfilm.
  6. Kindertiger für "Ostwind 2". In: Blickpunkt:Film

Посилання[ред. | ред. код]