Сярий Євген Степанович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Євген Степанович Сярий
Народився 30 липня 1953(1953-07-30)
Львів
Помер 25 грудня 2011(2011-12-25) (58 років)
Громадянство Україна Україна
Діяльність Дипломат
Відомий завдяки консул Генерального консульства України у Мюнхені.
Партія НРУ

Євген Степанович Сярий (30 липня 1953, Львів — †25 грудня 2011) — український громадський діяч і дипломат, консул Генерального консульства України у Мюнхені.

Біографія

[ред. | ред. код]

Народився 30 липня 1953 року у місті Львів. Більшу частину свого життя Євген прожив у Росії, куди потрапив разом з родиною після чергової хвилі радянських репресій на Західній Україні. Геолог за першим фахом, він об'їздив багато віддалених куточків колишнього СРСР.

Наприкінці 80-х років ХХ ст. Євген Сярий став організатором Асоціації сприяння Народному рухові України в Москві.

Євген брав активну участь у культурній діяльності українських громадських організацій, що відродились у той час у Москві: Товариства української культури «Славутич» та Українського молодіжного клубу, був одним з ініціаторів створення Бібліотеки української літератури в Москві, підтримував українські освітні та культурні осередки.

Після заснування Постійного Представництва України в Росії (що згодом перетворилось у Посольство України) Євген Сярий став його співробітником. Працюючи у консульському відділі Посольства, Євген багато уваги приділяв допомозі українським організаціям регіонів Росії та їхнім активістам.

Вже у зрілому віці Євген закінчив Дипломатичну академію Міністерства закордонних справ України, працював у центральному апараті МЗС України, Посольстві України в Узбекистані.

Останнім часом, до своєї передчасної кончини, Євген Сярий був консулом Генерального консульства України у Мюнхені.

Посилання

[ред. | ред. код]