Тарасенко Владислав Єгорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тарасенко Владислав Єгорович
Народився 1958
Лутугине, Луганська область
Країна Україна Україна
Національність українець
Галузь право
Заклад Одеський державний університет внутрішніх справ
Посада професор кафедри кримінального процесу та криміналістики
Вчене звання професор
Науковий ступінь доктор юридичних наук

Тарасенко Владислав Єгорович (1958 р.н., м. Лутугине Луганської області), український науковець, доктор юридичних наук, професор, професор кафедри кримінального процесу та криміналістики

Одеського державного університету внутрішніх справ.

Життєпис[ред. | ред. код]

Здобуття вищої освіти[ред. | ред. код]

У 1985 р. закінчив Луганський державний педагогічний інститут імені Т.Г. Шевченка за спеціальністю «історія».

У 1998 р. закінчив Луганський інститут внутрішніх справ МВС України за спеціальністю «правоохоронна діяльність».

Служба в органах внутрішніх справ[ред. | ред. код]

З 1979 по 2002 р.р. працював в підрозділах внутрішніх справ в Луганській області на посадах оперуповноваженого, старшого оперуповноваженого, заступника начальника відділу карного розшуку, начальника відділу охорони, заступника начальника РВ УМВС, першого заступника начальника – начальника кримінальної міліції Лутугинського РВ УМВС, начальника Попаснянського РВ УМВС України в Луганській області, начальника міського відділення міліції № 2 м. Луганська.

З 2002 року на науково-педагогічній роботі в Луганському державному університеті внутрішніх справ імені Едуарда Дідоренка, з 2009 року в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

Наукова діяльність[ред. | ред. код]

У 2012 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеню доктора юридичних наук за спеціальністю 12.00.09 – кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність за темою «Окрема теорія агентурного методу оперативно-розшукової діяльності ОВС України».

Є автором понад 150 наукових і науково-методичних робіт, серед яких 5 монографій, 17 підручників і навчальних посібників, 15 методичних рекомендацій, 70 наукових статей тощо.

Очолює наукову школу «Забезпечення прав і законних інтересів громадян при здійсненні досудового розслідування та оперативно-розшукової діяльності» в Одеському державному університету внутрішніх справ. В межах школи захистили дисертації 2 доктори та 12 кандидатів наук / докторів філософії.

Член редакційної ради наукового журналу «Південноукраїнський правничий часопис».

Член спеціалізованої Вченої ради Д 41.722.02 та Д 41.884.04 в Одеському державному університету внутрішніх справ.

Член Всеукраїнської Асоціації науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності.

Посилання[ред. | ред. код]

Нагороди та відзнаки[ред. | ред. код]

Трудова та наукова діяльність відзначені нагородами, а саме: нагороджений медалями «За бездоганну службу» ІІІ, ІІ та І ступенів, «Ветеран ОВС», відзнаками МВС України «За заслуги у боротьбі з економічною злочинністю», «За сприяння органам внутрішніх справ України з нагоди Дня науки», «Безпека народу», відзнакою Спілки ветеранів та працівників силових структур України «Звитяга» «Міліція України – безпека держави», почесними грамотами МОН України, Одеської обласної державної адміністрації, Одеської міської ради.

Джерела[ред. | ред. код]