Таємні війни II

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Таємні війни II»
англ. Secret Wars II
Загальні дані про видання
Видавець «Marvel Comics»
Країна США США
Мова англійська
Формат обмежена серія
Дата публікації липень 1985 — березень 1986
Головні герої
Творча команда
Творець(і) Джим Шутер
Аль Мілґром
Сценарист(и) Джим Шутер
Колорист(и) Крісті Шеєле
Чорнильник(и) Стів Леялоха
Технічні дані про видання

«Таємні війни II» (англ. Secret Wars II) — обмежена серія коміксів із дев’яти випусків і кросовер, видана Marvel Comics з 1985 по 1986 рік. Серія була написана тодішнім головним редактором Marvel Джимом Шутером і в основному написаний олівцем Елом Мілгромом[1].

Серія була продовженням оригінальної серії «Таємні війни», опублікованої в 1984 і 1985 роках. Ця серія пов’язана з випусками інших ігор Marvel, причому кожна «в’язка» містить логотип «Таємні війни II» у верхньому правому куті, щоб вказати, що це частина загальної історії. Це був перший випадок, коли Marvel опублікував оповідання, у якому читач повинен був придбати кілька назв, щоб прочитати історію повністю[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Сутність, яка спровокувала першу Таємну війну, Потойбічний, відвідує Землю в пошуках просвітлення та неминуче вступає в конфлікт із надлюдьми Землі та космічними сутностями, які існують у Всесвіті Marvel. Спочатку Потойбічний намагається з’ясувати значення простих повсякденних завдань, які виконують люди, наприклад: їсти, спати, користуватись ванною тощо, потім Потойбічний працює на бандита і стає дуже могутнім і одержимим ґаджетами. Герої Землі дуже підозріло ставляться до нього, і це змушує Потойбічного відступити на самотній острів. Мефісто набирає армію суперлиходіїв зі збільшеною силою, але Істота відбивається від них після того, як йому також надається посилена сила. Потойбічний закохується в Даззлер і намагається почати стосунки з Бум Бум, але обидві відмовляють йому. Також пояснюється, як Доктор Дум, який був убитий у «звичайній» часовій шкалі, зміг з’явитися в перших Таємних війнах. Потойбічний відтворює тіло Дума з його частинок і повертає його назад у часі до початку Таємних воєн, змушуючи Дума пережити все у зворотному порядку.

Врешті-решт із Потойбічним впораються, хоча герої також мають запобігти знищенню планети внаслідок його дій[2]. Потойбічний намагається стати людиною, зберігаючи всі свої сили. Демон Мефісто намагається знищити його в цій формі, оскільки тепер він «просто людина».

Продовження у вигляді окремого випуску показало, що Потойбічний перетворився на істоту під назвою Космос[3].

Сприйняття[ред. | ред. код]

«Таємні війни ІІ» були бестселером коміксів 1985 року; однак це був «один із найбільш зневажених коміксів року» в очах фанатської преси, отримавши погані відгуки та потрапивши до численних списків «найгірших коміксів року»[1].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Dallas, Keith (28 травня 2013). American Comic Book Chronicles: The 1980s (англ.). TwoMorrows Publishing. с. 139—140. ISBN 978-1-6054-9046-5.
  2. Avengers #266 (April 1986)
  3. Fantastic Four #319 (Oct. 1988)

Посилання[ред. | ред. код]