Теленик Сергій Федорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Теленик Сергій Федорович
Народився 7 червня 1952(1952-06-07) (71 рік)
Діяльність математик

Сергі́й Фе́дорович Теле́ник (нар. 7 червня 1952) — український вчений в галузі інформатики, доктор технічних наук (2000), професор. Працює на факультеті інформатики та обчислювальної техніки КПІ ім. Ігоря Сікорського та професор ʼCracow university of Technology'(2016). З 2001 року є завідувачем кафедри АУТС. Автор понад 60 наукових праць. 2018-2022 років декан на факультеті інформатики та обчислювальної техніки КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Життєпис[ред. | ред. код]

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри автоматики та управління в технічних системах. Був координатором кількох проектів зі створенню розподілених інформаційних систем і систем управління для ряду міністерств України. Брав участь в проектній компанії NetCracker для створення системи управління ІТ-інфраструктурою. Секретар секції «Інформатика та кібернетика» Науково-технічної ради Міністерства освіти і науки.

Наукові інтереси[ред. | ред. код]

Коло наукових інтересів: структурне програмування, логіка вищих порядків; проблеми телекомунікацій; інформаційні технології та алгоритмізація в управлінні; концепція, моделі, алгоритми і засоби адаптивних технологій створення інформаційно-керуючих систем.

Публікації[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]