Тиждень актуального мистецтва

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Тиждень актуального мистецтва — фестиваль, покликаний пропагувати та розвивати сучасне мистецтво, регулярний майданчик для розвитку сучасного (актуального) мистецтва в Україні. «Тиждень» став важливим місцем художнього вислову як для вже знаних, так і для мало відомих митців. Розвиток та толеранція художнього вислову, розуміння важливості ролі освітньої складової, надання як і створення місця для дискусії, розмови — серед головних завдань фестивалю.[1]

Під час фестивалю українські та іноземні митці осмислюють складні проблеми, ситуації, події що генеруються та вкорінюються у нас в результаті війни Дійсного та Ментального.

Історія Тижня актуального мистецтва[ред. | ред. код]

2008 рік "7″ «Потенція Порожнечі» 15–21 вересня[ред. | ред. код]

У 2008 році темою проектів «Тижня» була «Потенція Порожнечі».[2]

2009 «Б. Н.». «Б. Н.» (без назви)[ред. | ред. код]

«Б. Н.». «Б. Н.» — це відмова від ярликів, схем трактування; це спонукання глядача до пошуку власних алгоритмів розуміння. Упродовж «Тижня» відбулось понад 50 проєктів від більше 40 митців з України, Польщі, Франції, Швейцарії, США, Австрії, Білорусії, Австралії, Сербії. Проект поєднав перформанси, інсталяції, проекти «нових медіа», відео, кінопокази, круглі столи, лекції, дискусії та майстер-класи.

2010 «На межі: Абстрактне versus Реальне» 20–29.08.2010[ред. | ред. код]

На Фабриці повидла демонстрували відео та інсталяції, в Театрі юного глядача відбувалися Дні мистецтва перформансу та школа перформансу, а також крутили сучасний медіа-арт у проекті «МедіаДепо», в Палаці мистецтв окрім хедлайнерів «абстрактного» Василя Бажая та Тіберія Сільваші показали авторські проекти й провели міжнародний симпозіум «Сила мистецтва», присвячений польсько-українському колекціонерському досвіду.[3] В Львівській галереї мистецтв — хедлайнер «реального» Роман Жук, інші проекти розкидані залами Музею ідей, галереї «Дзиґа» та фотоклубу «Ч.Б 5х5».[4]

Організатори[ред. | ред. код]

Інститут Актуального Мистецтва, Мистецьке об'єднання «Дзиґа»

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Тиждень актуального мистецтва. Збруч (укр.). Процитовано 21 грудня 2023.
  2. Гості з „паралельного” світу. portal.lviv.ua (укр.). Процитовано 21 грудня 2023.
  3. Новини Львова: Наприкінці серпня на Львів чекає «Тиждень актуального мистецтва». Гал-інфо. Процитовано 21 грудня 2023.
  4. Мистецтво заради мистецтва. Commons (англ.). Процитовано 21 грудня 2023.