Тихоокеанський інститут

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тихоокеанський інститут
Основні дані
Засновано 1987
Засновник Peter H. Gleickd
Країна  США
Штаб-квартира Окленд
Тип неприбуткова організація і науково-дослідний інститут
Вебсторінка pacinst.org

Тихоокеанський інститут дослідження розвитку довкілля та безпеки (англ. Pacific Institute for Studies in Development, Environment, and Security) — американський неприбутковий науково-дослідний інститут, створений у 1987 році для проведення незалежних досліджень та аналізу політики щодо питань розвитку довкілля та безпеки, з особливим акцентом на глобальні та регіональні проблеми у сфері прісної води . Він розташований у місті Окленд, штат Каліфорнія (США).

Історія[ред. | ред. код]

Основна увага Інституту полягає в пошуку шляхів вирішення таких проблем, як питання раціонального водокористування та управління попитом[1], забруднення довкілля, екологічні конфлікти, глобальна зміна клімату та екологічний тероризм. Місія Інституту полягає в тому, щоб "проводити міждисциплінарні дослідження та співпрацювати з зацікавленими сторонами для вироблення рішень, які сприяють охороні довкілля, економічного розвитку та соціальної справедливості в Каліфорнії, на національному та міжнародному рівнях".

З моменту свого заснування співробітники інституту проаналізували наукові та політичні питання, опублікували статті та надавали спільні, практичні семінари та брифінги щодо води, клімату, енергетики, екологічної безпеки, глобалізації тощо, з особливим акцентом на питаннях у гідрологічних науках, водному господарстві та водній політиці[2][3]. Його міждисциплінарний підхід застосовується до питань ресурсів, стратегій залучення громад та економічної глобалізації, а також спрямований на неправильне використання та зловживання наукою в контексті політики. Інститут також працював над новим мисленням щодо управління та використання стійких водних ресурсів. У 2011 році Інститут був удостоєний першої водної премії США. Дослідники Інституту також визначили концепцію пікової води. Найбільш відома публікація Інституту Світ води: дворічний звіт про ресурси прісних вод (опублікований "Island Press", Вашингтон). У 2012 році Інститут випустив нову книгу Політика у галузі водного господарства ХХІ століття (опублікована Oxford University Press).

Пітер Глік створив і керував інститутом з 1987 року до середини 2016 року. Він зараз є президентом-емеритом[4][5]. Він є членом Національної академії наук MacArthur.

Дослідження[ред. | ред. код]

Інститут дослідників у 2014 році застеріг, що відсутність води для поповнення у Солтон-Сі веде до "періоду дуже швидкого погіршення стану". При підвищеній усадці, пилові бурі будуть посилюватися, а запах гнилого яйця може потрапити до прибережних міст[6].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Премією за державні / інституційні інновації, Каліфорнійська міська рада з охорони водних ресурсів - 2015 рік.
  • Нагорода "Найкращі екологічні досягнення" за захист та відновлення прісноводних вод, Фонд "Екологія зараз" - 2007 рік.
  • "Cassallany Award" за зразковий внесок у водні ресурси - 2009 рік.
  • "Регіон 9" за екологічну майстерність від Агентства США з охорони довкілля - 2007 рік.
  • Лауреат першої водної премії США - 2011 рік.
  • Перша нагорода "Заохочення до життя" за збереження води за програмою Нагороди з охорони води на Силіконовій долині - 2013.

Приміки[ред. | ред. код]

  1. The Pacific Institute: A Global Water Think Tank. Europe Now. 11 грудня 2018.
  2. Seawater Desalination Select Committee on Coastal Protection and Access to Natural Resources. coastalprotection.assembly.ca.gov. Архів оригіналу за 22 грудня 2019. Процитовано 22 грудня 2019.
  3. Talks, Panels, and Workshops by Pacific Institute Experts - Pacific Institute. Pacific Institute.
  4. The Pacific Institute Announces Leadership Transition (Пресреліз). Pacific Institute. 23 березня 2016. Процитовано 28 березня 2016.
  5. Wolff, Eric (24 березня 2016). Mover, Shaker. Politico. Процитовано 28 березня 2016.
  6. Perry, Tony (November 21, 2014) "'Looming environmental crisis' at Salton Sea prompts plea for help" Los Angeles Times