Тичківський Роман Мирославович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роман Мирославович Тичківський
Народився 19 липня 1989(1989-07-19) (34 роки)
Рогатин, Івано-Франківська область, Українська РСР, СРСР
Країна  Україна
Діяльність громадський діяч
Відомий завдяки засновник Української академії лідерства
Alma mater Національний університет «Києво-Могилянська академія»
Членство Українська академія лідерства
У шлюбі з Юлія Тичківська

Рома́н Миросла́вович Тичкі́вський (19 липня 1989(1989-07-19), Рогатин, Івано-Франківська область) — керівник освітніх програм першого в Україні інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund, керівник Української академії лідерства, співзасновник Відкритого університету Майдану.

Життєпис[ред. | ред. код]

Освіта[ред. | ред. код]

Народився та виріс у Рогатині Івано-Франківської області. Закінчив Рогатинську гімназію ім. Володимира Великого. Членом Пласту. У 2004—2005 навчальному році навчався у США за програмою обміну FLEX[1]. Закінчив бакалаврську програму економічного факультету Києво-Могилянської академії та магістерську програму Вищої школи економіки у Барселоні за спеціальністю «Master in the Economics of Science and innovation». Пройшов річну навчальну програму при Українському дослідному інституті Гарвардського університету[2].

Під час навчання у Києво-Могилянській академії організував 2006 року благодійний концерт за участі гуртів «СКАЙ» і «Друга ріка» на підтримку тяжкохворого студента[3].

Кар'єра та громадська діяльність[ред. | ред. код]

Працював проєктним менеджером у холдингу емоцій !FEST у напрямку розвитку франчайзингових проєктів та партнерської мережі. Під час подій Революції гідності став співзасновником Відкритого університету Майдану[4] та займався фандрейзингом для ініціативи.

Координував роботу Канадсько-Української парламентської програми, яка надає українським студентам можливість тримісячного стажування у парламенті Канади. Був асистентом депутата парламенту Канади Корнеліу Чізу.

Роман координує програму економічного лідерства, в рамках якої Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) реалізує такі проєкти, як SEED Grant та Програма Розвитку Корпоративного Управління[5].

Є співзасновником Української академії лідерства[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Місія здійсненна. Хто створює Українську академію лідерства. Українська правда (укр.). Процитовано 19 липня 2020.
  2. Люди НВ. Хто найефективніше та найяскравіше рухав Україну вперед у 2019 році. nv.ua (укр.). Процитовано 19 липня 2020.
  3. Роман Тичківський: «Українці не простаки і не голодранці». Студвей (укр.). 18 грудня 2017. Архів оригіналу за 19 липня 2020. Процитовано 19 липня 2020.
  4. Роман Тичківський. Відкритий Університет Майдану (рос.). Процитовано 19 липня 2020.
  5. РОМАН ТИЧКІВСЬКИЙ. WNISEF. Процитовано 19 липня 2020.
  6. Історія. Українська академія лідерства (укр.). Процитовано 19 липня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]