Ткаленко Олександр Сергійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олександр Сергійович Ткаленко
Народився 5 серпня 1959(1959-08-05)
Херсон
Помер 25 листопада 2009(2009-11-25) (50 років)
Поховання Байкове кладовище
Громадянство Україна Україна
Діяльність політик
Alma mater Київський політехнічний інститут
Посада народний депутат України[1]
Військове звання капітан
Партія Народний Рух України

Олександр Сергійович Ткаленко (5 серпня 1959, Херсон — 25 листопада 2009) — український політик, Народний депутат України.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 5 серпня 1959 року в Херсоні в сім'ї робітника. Закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю інженер-теплоенергетик, Українську академію державного управління при Президентові України, де здобув кваліфікацію магістра державного управління. Військову службу проходив у Сибірському військовому окрузі, капітан запасу. З 1992 року — Голова Херсонської обласної організації Народного Руху України.

Працював: на Херсонській ТЕЦ майстром, заступником начальника цеху; у Секретаріаті Верховної Ради України — помічником-консультантом народного депутата України; заступником начальника управління з питань внутрішньої політики, начальником відділу у справах релігій Херсонської облдержадміністрації. У жовтні 2003 року з принципових позицій залишив посаду за власним бажанням.

Могила Олександра Ткаленка

Із лютого 2005 року — народний депутат України, обраний за виборчим списком блоку «Наша Україна». Був членом фракції «Народний Рух України» і Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Помер 25 листопада 2009 року. Похований в Києві на Байковому кладовищі (ділянка №33).

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]