Тодд Філд

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тодд Філд
Народився 24 лютого 1964(1964-02-24)[1][2] (60 років)
Помона, окр. Л.-Анджелес, Каліфорнія, США
Громадянство  США[3]
Діяльність сценарист, кінорежисер, кінопродюсер, кінокомпозитор, кіноактор
Alma mater Mt. Hood Community Colleged, Консерваторія АІКd, Southern Oregon Universityd і Centennial High Schoold
Роки діяльності 1985 — тепер. час
IMDb nm0276062

CMNS: Тодд Філд у Вікісховищі

Вільям Тодд Філд (англ. Todd Field, нар. 24 лютого 1964) — американський актор і режисер. Відомий як режисер трьох повнометражних фільмів: «У спальні» (2001), «Як малі діти» (2006) і «Тар» (2022). Філд отримав шість номінацій на премію «Оскар», за свої фільми, дві за найкращу картину, дві за найкращий адаптований сценарій, одну за найкращу режисуру та одну за найкращий оригінальний сценарій.

Раннє життя[ред. | ред. код]

Філд народився в Помоні, штат Каліфорнія, де його сім'я керувала птахофабрикою.[4] Коли Філду виповнилося два роки, його сім'я переїхала до Портленду, штат Орегон, де його батько пішов працювати продавцем, а мати стала шкільним бібліотекарем. У ранньому дитинстві він захопився музикою.[5]

У дитинстві в Портленді Філд був бейсбоєм у Portland Mavericks, єдиній незалежній бейсбольній команді нижчої ліги, що належить голлівудському акторові Бінгу Расселу. Курт Рассел, син Бінга, а пізніше і сам актор, також грав за «Портленд Маверікс» у той час.[6] Тренер з пітчингу «Філд» і «Маверікс» Роб Нельсон створив першу партію жувальних резинок Big League Chew на кухні сім'ї Філдів. У 1980 році Нельсон і колишня зірка "Нью-Йорк Янкіз " Джим Бутон продали ідею компанії Wrigley. З того часу в усьому світі було продано понад 800 мільйонів пачок.[7][8][9]

Освіта[ред. | ред. код]

Початківець джазовий музикант, у віці шістнадцяти років Філд став учасником біг-бенду громадського коледжу Маунт-Худ у Грешамі, штат Орегон. Очолюваний Ларрі МакВеєм, гурт став випробувальним полігоном і регулярною зупинкою для Стена Кентона та Мела Торме, коли вони шукали нових гравців. Саме тут Філд грав на тромбоні разом зі своїм другом, трубачем і майбутнім лауреатом премії «Греммі» Крісом Ботті. У той самий час він також працював непрофспілковим кіномеханіком у кінотеатрі. Філд закінчив зі своїм класом Centennial High School на східній стороні Портленда і недовго навчався в Державному коледжі Південного Орегону (нині Університет Південного Орегону) в Ешленді на музичну стипендію, але залишив його після першого курсу, переїхавши до Нью-Йорка, щоб вивчати акторську майстерність у Роберта X. Модіка у своїй відомій студії Карнегі Хол.[10] Незабаром після цього Філд почав виступати з Ark Theatre Company і як актор, і як музикант.[11] Він отримав ступінь магістра образотворчого мистецтва в Консерваторії AFI.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. SNAC — 2010.
  2. Discogs — 2000.
  3. Museum of Modern Art online collection
  4. Todd Field Biography -Movies@Piczo.
  5. Todd Field Biography – Yahoo! Movies.
  6. Calcaterra, Craig (27 січня 2014). "The Battered Bastards of Baseball" impresses Sundance. NBC Sports. Процитовано 14 липня 2014.
  7. Big League Chew: An Oral History.
  8. Sundance 2014: Todd Field looks back on the 'Battered Bastards of Baseball'. Entertainment Weekly.
  9. Notarianni, John (14 квітня 2019). The Birth Of A Bubblegum Empire: Big League Chew's Unlikely Portland Origin. OPB. Процитовано 24 липня 2022.
  10. Carnegie Artist Studios : About the Artists.
  11. Levy, Shawn. You couldn't write a better script. The Oregonian, March 23, 2002.

Посилання[ред. | ред. код]