Томас Раджі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Томас Раджі
Основна інформація
Дата народження 18 січня 2001(2001-01-18) (23 роки)
Місце народження Рим, Італія
Громадянство Італія Італія
Віросповідання християнство
Професії Музикант, гітарист, композитор
Інструменти гітара
Мова італійська, англійська
Гурт Måneskin
CMNS: Файли у Вікісховищі

Томас Раджі (італ. Thomas Raggi; 18 січня 2001(20010118), Рим, Італія) — гітарист італійського рок-гурту Måneskin, який переміг на «Євробаченні-2021» з піснею Zitti e buoni[1][2].

Біографія[ред. | ред. код]

Музику Томас почав вивчати із самого дитинства. Спочатку вивчав класику, а вже потім освоїв електрогітару, але досі чудово грає на акустичній гітарі. При цьому він непогано співає та вміє читати реп. Відео з його вокалом іноді з'являються у мережі.

Даміано, Томас та Вікторія знайомі ще з часів спільного навчання у середній школі.

У 2016 році, вже будучи студентами римського ліцею імені Джона Кеннеді, вони вирішили створити групу.

Томас Раджі займає посаду гітариста в групі. Будучи частиною Måneskin, Раджі також виступав на різних живих сценічних шоу та музичних концертах. Він прославився після участі в 11-му сезоні The X Factor Italy у 2017 році з Måneskin.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Особисте життя Раджі практично невідоме. Дехто приписував хлопцеві стосунки з Даміано Давидом через поцілунок у фіналі шоу Євробачення, проте соліст прокоментував поцілунок як своєрідну підтримку на сцені, так що жодних стосунків у хлопців немає і не було. На думку багатьох фанатів, дівчина, яку звуть Лавінія, є дівчиною Раджі, однак точної інформації про це немає.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. "Ми просто четвірка друзів, які грають улюблену музику", — гурт Måneskin про перемогу на Євробаченні. Суспільне (ua) . 23-05-2021. Архів оригіналу за 28 грудня 2021.
  2. Andrea Laffranchi (18 березня 2020). Maneskin, Victoria De Angelis: «Damiano? L’avevamo cacciato perché troppo pop. Il nome della band l’ho scelto io». Corriere della Sera (італ.). Архів оригіналу за 28 грудня 2021.