Трамвай Оклахома-Сіті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Трамвай Оклахома-Сіті
Опис
Країна  США
Місто Оклагома-Сіті
Дата відкриття 14 грудня 2018
Власник Government of Oklahoma Cityd
Вартість проїзду 1 долар
Сайт okcstreetcar.com
Маршрутна мережа
Кількість маршрутів 2
Довжина маршрутів 7,4 км
Рухомий склад
Кількість вагонів 7
Основні типи рухомого складу Brookville Liberty
Кількість депо 1
Технічні дані
Ширина колії європейська колія
Тип живлення контактна мережа
Електрифікація 740 в
CMNS: Трамвай Оклахома-Сіті у Вікісховищі

Трамвай Оклахома-Сіті (англ. Oklahoma City Streetcar) — трамвайна мережа в місті Оклахома-Сіті, штат Оклахома, США.

Мережа[ред. | ред. код]

Розмови про будівництво трамвайної мережі в місті почалися у 2005 році, але ніяких конкретних дій не було, доки місцевий політик не вніс до міської ради план спорудження трамвайної мережі. Фінансувати будівництво планувалося коштом програми розвитку міста MAPS 3[en]. Міська рада замовила опитування мешканців міста з приводу будівництва трамвайної мережі, яке виявило велику підтримку проекту з боку містян. У грудні 2016 року рада уклала контракт на спорудження трамвайної інфраструктури, будівництво якої розпочалося на початку наступного року. Офіційна церемонія відкриття сталася 14 грудня 2018 року[1]. Сучасна лінія побудована петльовою та одноколійною, мережа обслуговує центральну частину Оклахома-Сіті. Вартість будівництва склала 136 млн доларів.

Рухомий склад[ред. | ред. код]

Спочатку планувалася закупівля 5 сучасних трамваїв чеського виробництва, але через те що компанія Inekon Trams не змогла вчасно надати необхідну інформацію, міська рада вирішила розпочати перемовини з іншою компанією[2]. В березні 2016 року був підписаний контракт на поставку 5 вагонів, але вже в травні замовлення розширили до 6 одиниць. На початку 2017 року міська влада вирішила докупити ще один вагон. Перший трамвай надійшов до міста 12 лютого 2018 року[3], до кінця вересня того ж року були поставлені 6 з 7 трамваїв. З моменту відкриття мережу обслуговують 7 сучасних зчленованих низькопідлогових трамваїв Brookville Liberty[en] обладнаних акумуляторами для автономного ходу. Рухомий склад пофарбований в різні кольори; 3 вагони у червоний колір та по 2 у синій та зелений.

Режим роботи[ред. | ред. код]

Працює з понеділка по четвер з 6:00 до півночі, у п'ятницю з 6:00 до 2:00, у суботу з 7:00 до 2:00 та у неділю з 11:00 до 19:00[4]. Вартість проїзду — 1 долар, для пільгових категорій — 50 центів, діти до 7 років — безкоштовно.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]