Тіханкова Анастасія Іванівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тіханкова Анастасія Іванівна
Народилася 1932
Холодний Ключ, Aqtaş Districtd, Татарська АРСР, РСФРР, СРСР
Померла 1989
Єлабуга, Татарська АРСР, РРФСР, СРСР
Країна  СРСР
Діяльність доярка
Партія КПРС
Нагороди
Герой Соціалістичної Праці
орден Леніна орден Трудового Червоного Прапора медаль «За трудову відзнаку»

Анастасія Іванівна Тіханкова (1932-1989) — радянський працівник сільського господарства, доярка, Герой Соціалістичної Праці.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася в 1932 році в селищі Холодний Ключ Альметьєвського району Татарської АРСР. У роки Другої світової війни сім'я переїхала в селище Березівка цього ж району. Тут Анастасія Іванівна жила до кінця життя.[1]

Свій трудовий шлях розпочала в ранні роки — дівчинкою допомагала дорослим у радгоспі: різноробочою, пташницею, свинаркою. Потім, з 1945 року доглядала за телятами. У 1951 році керівництво радгоспу «Перемога» запропонувало Тіханковій працювати дояркою, як і її мати — Ганна Яківна, яка теж була тваринником. Анастасія була учасницею соціалістичного змагання доярок району, а за підсумками виконання семирічного плану стала однією з кращих доярок республіки, досягнувши отримання 4000 кг молока від кожної закріпленої корови в рік.

А.І. Тіханкова займалася громадською діяльністю, обиралася депутатом Борискинської сільської та Альметьєвської районної рад, депутатом Верховної Ради Татарської АРСР, була членом КПРС. Після виходу на пенсію передавала свій досвід молодим тваринникам.

Померла у 1989 році в Єлабузі.[1]

Нагороди[ред. | ред. код]

  • У 1972 році А.І. Тіханковій присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці з врученням ордена Леніна.
  • Також нагороджена орденом Трудового Червоного Прапора (1961), орденом Леніна (1966) і медалями, серед яких «За трудову відзнаку».

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б История района. Архів оригіналу за 3 листопада 2014. Процитовано 1 листопада 2014.