Удовиченко Надія Яківна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Удовиченко Надія Яківна
Народилася 1921(1921)
село Благодатне, тепер селище Волноваського району Донецької області
Померла невідомо
невідомо
Країна  СРСР
Діяльність інженерка, chemical technologist
Alma mater Московський хіміко-технологічний інститут імені Менделєєва
Партія КПРС

Наді́я Я́ківна Удовиченко (1921(1921), село Благодатне, тепер селище Волноваського району Донецької області — ?) — українська радянська діячка, інженер, науковий співробітник Макіївського науково-дослідного інституту з безпеки робіт в гірничій промисловості Сталінської області. Депутат Верховної Ради УРСР 2—4-го скликань.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася в родині робітника Красногорівського заводу імені Леніна. У 1939 році закінчила середню школу в місті Красногорівці Сталінської області та поступила у Московський хіміко-технологічний інститут імені Менделєєва, який закінчила 1945 року.

З 1945 року — молодший науковий співробітник, науковий співробітник Макіївського науково-дослідного інституту гірничої промисловості (з безпеки робіт в гірничій промисловості). Розробила декілька зразків нових вибухових речовин підвищеної потужності для прискорення підготовчих робіт у шахтах.

Була активним комсомольським робітником. У середній школі вибиралася комсомольським організатором, в Московському хіміко-технологічному інституті — членом комітету та секретарем факультетського бюро ВЛКСМ, у Макіївському науково-дослідному інституті — членом комітету інститутської організації ЛКСМУ, членом бюро районного комітету та членом бюро Макіївського міського комітету ЛКСМУ.

Член ВКП(б) з 1948 року.

Джерела[ред. | ред. код]

  • газета «Социалистический Донбасс» (Сталино) — 1947 рік — 12 січня.